Το σχέδιο για την εργασία, τηνοικονομία και τον τουρισμό ανακοινώνει το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το εν λόγω σχέδιο αναμένεται να εξειδικευτεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους υπουργούς.

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα… δρόμου για τη διάσωση της τουριστικής σεζόν, που ήδη έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση του κορωνοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων στήριξηςτης οικονομίας με μειώσεις φόρων, το οποίο αναμένεται να ξεδιπλωθεί σε δύο φάσεις.

Οι πρώτες στοχευμένες μειώσεις φόρων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η μείωση ΦΠΑσε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, θα γίνουν άμεσα και θα αφορούν τους κλάδους του τουρισμού, της εστίασηςκαι των μεταφορών.

Στις άμεσες φορολογικές ανάσεςπου σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνησηπεριλαμβάνονται:

• Η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα ροφήματατα οποία ως σερβιριζόμενα είδη στον κλάδο της εστίασης πωλούνται με ΦΠΑ24%, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός, επιβαρύνονται με 13%. Τέτοιου είδους ροφήματα είναι ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοίκαι το τσάιπου αποτελούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσηςκαι με την υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή του φόρου 13% θα κατηφορίσουν και οι τιμές τους.
• Η μείωσητου ΦΠΑαπό 24% σε 13% στα ακτοπλοϊκά και στα αεροπορικά εισιτήρια.
• Η προσωρινή μετάταξη της διαμονήςστα ξενοδοχείαστον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13% που είναι σήμερα και προσωρινή αναστολή του τέλους διαμονής, που κυμαίνεται από 0,50 ευρώ έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείωνκαι των ενοικιαζόμενων δωματίων.

 

Πηγή: cnn.gr