Συγκίνηση και χαρά σκόρπισε σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου του 2020 το χτύπημα του κουδουνιού στο σχολείο της Ερείκουσας στα Διαπόντια Νησιά . Το κουδούνι χτύπησε για τα δυο παιδιά που ζουν πλέον μόνιμα στο νησί με την οικογένεια τους και για την δασκάλα που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε αυτή τη θέση.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας , Χρήστου Άνθη. Μάλιστα ο κ.Άνθης εκ μέρους και του Περιφερειακού Διευθυντή Ιονίων Νήσων Πέτρου Αγγελόπουλου , προσέφερε στα δυο παιδιά σχολικές τσάντες καθώς και ένα συμβολικό δώρο στη δασκάλα.

Το δημοτικό σχολείο στην Ερείκουσα είχε κλείσει το 2017 καθώς δεν υπήρχαν μαθητές στο νησί . Το πέτρινο μονοθέσιο σχολείο είχε χτιστεί το 1920, με δωρεά της οικογένειας Α. Συγγρού και είναι το μοναδικό σχολείο που λειτουργεί στα Διαπόντια Νησιά καθώς τα σχολεία σε Οθωνούς και Μαθράκι έκλεισαν πριν χρόνια λόγω έλλειψης μαθητών .

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι στο νησί θα πάει να ζήσει μόνιμα η οικογένεια με τα δυο παιδιά έγιναν από τους αρμόδιους προσπάθειες και ενέργειες ώστε να τοποθετηθεί εκπαιδευτικός και να λειτουργήσει το σχολείο.

Δείτε το video που εξασφάλισε το START από τον αγιασμό στο σχολείο της Ερείκουσας :