Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του λιμενικού 56 μεταναστών που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση εξαιτίας ισχυρών ανέμων, ενώ έπλεαν με ιστιοφόρο σκάφος 33 ναυτικά μίλα δυτικά της Κεφαλονιάς με προορισμό τις ιταλικές ακτές.
Στην επιχείρηση πήραν μέρος μία φρεγάτα του ΠΝ και τρία παραπλέοντα σκάφη. Οι επιβαίνοντες μετανάστες είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου χθες το πρωί μέσω του olympia radio. Αμέσως μόλις ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα, δέσμευσε τα παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι μετανάστες δε δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τις Ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio.
Ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου, και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες, τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής κι ενώ έπλεαν 3 ν. μ. δυτικά της Κεφαλληνίας.
Επιχείρησαν συνολικά τρία παραπλέοντα πλοία, μαζί με τη Φρεγάτα Π.Ν., ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν φτάσει τα 6 BF και η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες ήταν ανέφερε περεταίρω ενίσχυσή τους. Οι 56 μετανάστες περισυλλέγησαν από το δεξαμενόπλοιο ”GINGA HAWK”, σημαίας Σιγκαπούρης, με κατεύθυνση το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.