Δύο μάρτυρες κλειδιά αναφέρουν πως το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη την Κυριακή 10 Μαρτίου με συνέπεια τον θάνατο των 157 επιβαινόντων, έβγαλε καπνούς κι έκανε έναν περίεργο θόρυβο πριν την συντριβή του.

Από το αεροπλάνο φέρονται να εξήλθαν μικρά αντικείμενα που έμοιαζαν με κομμάτια χαρτιού, ενώ ακούστηκε ένας περίεργος θόρυβος και το αεροσκάφος πήρε μία ξαφνική κλήση, πριν την συντριβή του, σύμφωνα με μία μαρτυρία.

Το αεροσκάφος προσπάθησε να πάρει ύψος κι έκανε μία ξαφνική στροφή, πριν από την συντριβή του, σύμφωνα με την δεύτερη μαρτυρία.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τα αίτια της συντριβής. Ήδη έχουν ανασυρθεί τα «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου και οι ερευνητές ελπίζουν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ταυτόχρονα, ο 25χρονος Γκεμπεγέχου Φικάντου, ο 25χρονος Γκεμπεγέχου Φικάντου, κάτοικος της περιοχής που είχε βγει να μαζέψει ξύλα τη στιγμή της τραγωδίας και είδε το αεροπλάνο να συντρίβεται δήλωσε πως «ημουν εκεί κοντά όταν είδα ένα αεροπλάνο να πλησιάζει το βουνό, πριν κάνει στροφή, με πολύ καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος του και να συντρίβεται σε εκείνο το σημείο. Ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ. Φλεγόμενες βαλίτσες και ρούχα έπεφταν από τον ουρανό. Το αεροπλάνο στροβιλιζόταν καθώς έπεφτε, πολύς καπνός έβγαινε από το πίσω μέρος και έκανε έναν εκκωφαντικό, περίεργο θόρυβο πριν συντριβεί».

Πηγή : altsantiri.gr