Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

 

«Ο αθλητισμός ως κοινωνικό φαινόμενο και εστία κοινωνικοποίησης και διαπαιδαγώγησης ιδιαίτερα των νέων καλλιεργεί συνειδήσεις, προάγει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Είναι σκαπανέας της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων και των λαών. Η διεύρυνση των προϋποθέσεων μαζικής άθλησης των νέων είναι προτεραιότητα.
Η έξαρση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, της βίας στα γήπεδα, της χρήσης αναβολικών και της εμφάνισης του ρατσισμού-νεοφασισμού-εθνικισμού ως μέσο χειραγώγησης των νέων, αναιρούν και καταπολεμούν τις αξίες που διαχρονικά, υπηρετεί. Στις μέρες μας, αυτοί που αποβλέπουν στον αθλητισμό ένα όχημα άσκησης εξουσίας και πλουτισμού τον μετέτρεψαν σε υπόθεση λίγων και «εκλεκτών». Η λύση του σημερινού, αδιεξόδου έρχεται μέσα από τη συλλογική ευθύνη και ενεργό συμμετοχή για ένα λαϊκό δικαίωμα. Ο αθλητισμός είναι προέκταση της κοινωνικής μας ζωής και είναι υπόθεση των πολλών. Όλων μας!
Για την Κέρκυρα τρεις και πλέον μήνες, μετά τη συνάντηση που επεδίωξα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη καμία ουσιαστική εξέλιξη, δεν επήλθε στην κατάσταση των αθλητικών υποδομών που συνεχίζει να είναι στάσιμη, απαράδεκτη και εν πολλοίς τριτοκοσμική.
Τα προβλήματα παραμένουν και είναι μεγάλα. Δυστυχώς, η συνέχεια δεν φαντάζει καθόλου αισιόδοξη!»