Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

Οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για το νησί μας αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε νέα τροχιά αντιμετώπισης των προβλημάτων. Η διακυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη συνεχίζοντας το παραγωγικό της έργο δίνει λύσεις στα προβλήματα που βασανίζουν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Με αυτό τον γνώμονα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από την επιμονή και άοκνη προσπάθεια των τοπικών στελεχών της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, αποφάσισε να δώσει λύση για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων.

Η λύση που δόθηκε ήταν η ίδια που η κυρία Υδραίου πρότεινε και αγωνιζόταν για αυτήν από το 2016. Όταν η Μερόπη Υδραίου πρότεινε λύσεις στο ζήτημα των απορριμμάτων με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, βρέθηκε αντιμέτωπη με την χλεύη των μηδενιστών, των ίδιων προσώπων που ακόμα και σήμερα ψάχνουν να βρουν τα ψεγάδια της λύσης.  Μια λύση για το μεσοδιάστημα μέχρι αφενός να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, αφετέρου να πετύχουμε τους στόχους για την αύξηση της ανακύκλωσης. Η προσπάθεια της Κας Υδραίου, που ξεκίνησε αμέσως μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών με τακτικές επαφές παραγόντων  στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθ’όλο το διάστημα του καλοκαιριού, είχε ως αποτέλεσμα να πείσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει λύση στο πρόβλημα. Στην προσπάθεια αυτή ενώθηκαν με μια φωνή η περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Κα Ρόδη Κρατσα, ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Φυσικά καταλυτική ήταν και η προσφορά του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης  Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου, στην εξεύρεση λύσης στο πιο σοβαρό πρόβλημα που είχε διχάσει έντονα την τοπική κοινωνία.

Η ΔΗΜ. Τ. Ε. Μέσης Κέρκυρας νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί όλους όσους εργάστηκαν για να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και συντάχθηκαν στο πλευρό της κας Υδραίου για αυτόν το σκοπό, καθώς και να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για  την θέληση, την αποφασιστικότητα και την τόλμη πού έδειξε για να δώσει μια καθαρή λύση στο πρόβλημα μας.

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι καλύτερες μέρες έρχονται για τον τόπο μας.