Πρόκειται για δημόσιο έργο το οποίο θα διαχειρίζεται ομάδα εταιρειών σύμφωνα με συμβόλαιο παραχώρησης ορισμένου χρόνου.

Η Θέση του έργου.

Συντελεστές έργου

Χαρακτηριστικά του έργου

Η μαρίνα θα προσφέρει 105 θέσεις ελλιμενισμού θαλαμηγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα αυτή Τουριστική μαρίνα προβλέπεται να φιλοξενηθεί και το εμβληματικό σκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση “Christina O” για το οποίο έχει προβλεφθεί ειδική θέση ελλιμενισμού.

Η θέση για τη θαλαμηγό “Christina o”

Θα έχει έκταση 79 στρέμματα (επιφάνεια χερσαίας ζώνης).

Το σχήματα της θα είναι πεταλωειδές.

Στη μαρίνα θα κατασκευαστούν: καταστήματα-υπηρεσίες, υπαίθριοι χώροι αναψυχής και εκδηλώσεων, βίλες, χώροι συνεδρίων και συναυλιών.

Η μαρίνα θα πληροί τους πλέον αυστηρούς όρους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και για αυτό κατασκευάζεται και σε απόσταση από την παραλία.

Η καινοτομία

Αυτή η μαρίνα δεν επηρεάζει το λιμάνι, τη στεριά. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε με μόνη προϋπόθεση το βάθος της θάλασσας. Ο χερσαίος χώρος μένει ελεύθερος για το κοινό, για βόλτες, καταστήματα, δραστηριότητες.

Αναβάθμιση της περιοχής

Σύμφωνα με πληροφορίες η επισπεύδουσα εταιρία του έργου έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση της παραλίας και των τριών μικρών λιμενίσκων του κόλπου της Λευκίμμης ώστε όλη η περιοχή να αναβαθμιστεί υπέρ της τοπικής οικονομίας.

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία L- Marine.

 Προϋπολογισμός

Ο Προυπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ η δε χρηματοδότησή προβλέπεται από ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς την συμμετοχή του δημοσίου.

Φάση επένδυσης

Η μαρίνα έλαβε το πράσινο φως από την αρμόδια Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού η δε περιβαλλοντική μελέτη βρίσκεται στη διαδικασία διαβούλευσης με τη τοπική κοινωνία, φορείς και συλλογικότητες.

Το επόμενο στάδιο θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς το έργο θα κάνει ένα μεγάλο άλμα για την υλοποίησή του.

ΠΗΓΗ: kefaloniapress.gr