«Δεν περιμένουμε δραματική μείωση, αλλά στις 23 Νοεμβρίου θα θέλαμε να δούμε μια κάμψη των κρουσμάτων», ανέφερε, μιλώντας για τις αποφάσεις σχετικά με την άρση του lockdown, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Και διευκρίνισε ότι «βεβαίως θα πρέπει να δούμε εκείνη τη μέρα πόσα τεστ έχουν γίνει».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επανέλαβε ότι «ο μόνος τρόπος για να το περιορίσουμε είναι η μεγάλη μείωση της κινητικότητας και των επαφών».

Σχετικά με το rapid test που γίνεται στο σπίτι και στο οποίο έδωσε έγκριση ο Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ, εξήγησε ότι για να φτάσει στη χώρα μας θα πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σημειώνοντας πως «στην Αμερική γίνεται με συνταγογράφηση».

Όσο αφορά στα εμβόλια που έχουν ανακοινωθεί, τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, εξηγώντας ότι κανένα από τα δύο δεν εισάγει ιό αδρανοποιημένο, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα εμβόλια, υπογραμμίζοντας πως «οι παρενέργειες είναι πολύ ήπιες και παροδικές».

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα δούμε άρση του lockdown στα τέλη Νοεμβρίου, απάντησε πως «με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση της κατάστασης».

Πηγή: iefimerida.gr