Με ανακοίνωση του ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας γνωστοποιεί ότι εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις για δύο αθλητικά έργα.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

 

Εγκρίθηκε  η χρηματοδότηση  για την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου  στο οικόπεδο του Κερκυραϊκού,  καθώς και η χρηματοδότηση  για την ωρίμανση  μελετών  και εν συνεχεία  για την  κατασκευή Κολυμβητηρίου στο ΝΑΟΚ, ανακοίνωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα παρουσία των προέδρων του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου και του ΝΑΟΚ.

 

Πρόκειται για δύο μεγάλα έργα στον τομέα του αθλητισμού, συνολικού προϋπολογισμού πάνω   από 10  εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήταν ζητούμενο εδώ και δεκαετίες από τους αντίστοιχους αθλητικούς Συλλόγους αλλά και από όλη την κερκυραϊκή κοινωνία.

 

Η πρόταση χρηματοδότησης των δύο μεγάλων αυτών έργων, την οποία είχε καταθέσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης”,  εγκρίθηκε από την  επιτροπή  αξιολόγησης του προγράμματος.   Πρόκειται για έργα που με την κατασκευή τους θα αναβαθμίσουν άρδην τις αθλητικές υποδομές της πόλης της Κέρκυρας.  Τα έργα που εντάσσονται στον άξονα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» και αφορούν την κατασκευή Προπονητηρίου  προϋπολογισμού  5.273.200,00 εκ ευρώ και την κατασκευή Κολυμβητηρίου στο ΝΑΟΚ προϋπολογισμού 5.038.243,11 εκ ευρώ,  με ορίζοντα υλοποίησης 24 μήνες.

 

Στη  συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η Δήμαρχος παρέστησαν ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου  Γρηγόρης Μάστορας, ο    Γραμματέας  κ. Μάζης,  ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ  Γ. Δημουλής, ο επίτιμος Πρόεδρος, κ. Παυλογιάννης  και ο Κερκυραίος  Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης,  οι οποίοι εξέφρασαν,  μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης  την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους για την είδηση έγκρισης χρηματοδότησης των δύο έργων και ευχαρίστησαν την Δήμαρχο για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε να ενταχτούν αυτά τα μεγάλα αθλητικά έργα για το νησί μας, στο πρόγραμμα “ Αντώνης Τρίτσης”

 

Μ. Υδραίου: Δύο μεγάλα έργα ξεκινούν

 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η  Δήμαρχος Μ. Υδραίου ανακοινώνοντας τη σχετική έγκριση, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Ανοίγει πλέον δρόμος για δύο μεγάλα αθλητικά έργα στο νησί. Μεγάλα, για τον αθλητισμό και τις αντίστοιχες υποδομές στην πόλη μας.  Στο πλαίσιο αυτό, αφουγκραζόμενοι αιτήματα των συλλόγων μας και της αθλητιώσσας νεολαίας,  που επί χρόνια προσπαθούν να πείσουν αναδεικνύοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο την ανάγκη κατασκευής σύγχρονων αθλητικών υποδομών, εστιάσαμε στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για την πραγματοποίηση  των δύο μεγάλων αθλητικών έργων.

Θεωρώ ότι με τα έργα αυτά αναβαθμίζονται σε μεγάλο βαθμό οι αθλητικές υποδομές στην πόλη μας.

 

Με την έγκριση χρηματοδότησης ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την προώθηση κατασκευής των έργων αυτών.  Μπαίνει ουσιαστικά ο θεμέλιος λίθος για να προχωρήσουν και να κατασκευαστούν αυτά τα δύο τόσο σημαντικά έργα.  Τα παιδιά μας, οι αθλητές, οι προπονητές  και ο κόσμος  του αθλητισμού  μετά από δεκαετίες,  θα έχουν τις υποδομές που αξίζουν στον τόπο μας.

 

Εμείς από την πλευρά μας, μαζί με τις υπηρεσίες μας, κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη διεκδίκηση και έγκριση αυτών των δύο έργων. Το γεγονός ότι μπορέσαμε να πάρουμε την έγκριση χρηματοδότησης  σε σύντομο χρονικό διάστημα το θεωρώ μεγάλη επιτυχία και συνάμα πρέπει να ευχαριστήσω τον Υπουργό για τη θετική του απόφαση στο αίτημα που μετ’ επιτάσεως του θέσαμε.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσουμε την κατασκευή τους.

Ευχαριστώ πολύ επίσης του εκπροσώπους του ΚΓΣ και του ΝΑΟΚ  για την  στήριξη και την εμπιστοσύνη  που μου έδειξαν  σ’ αυτήν την προσπάθεια και   τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη,  που θα είναι άμεσος συνεργάτης του Δήμου μας, για την υλοποίηση  μεγάλων  διοργανώσεων που θα αναβαθμίσουν το αθλητικό επίπεδο στο νησί μας, που πλέον  θα γίνει  πόλος έλξης  στον τομέα αυτόν.

 

 

Το έργο του Κολυμβητηρίου

 

Το έργο αφορά στην κατασκευή του ανοικτού κολυμβητηρίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, στον χώρο του Ναυτικού ομίλου Κέρκυρας. Πρόκειται για έργο κατασκευής ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου, αγωνιστικού επιπέδου, που θα περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες, ώστε να καλύψει τις πάγιες ανάγκες των κολυμβητών της Κέρκυρας, καθώς επίσης και να συντελέσει στην ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος της κολύμβησης και του πρωταθλητισμού. Η προβλεπόμενη διάρκεια ολοκλήρωσης της μελέτης κατασκευής είναι έξι μήνες ενώ η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες.

Στην χωροθέτηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου θα ληφθεί υπ’ όψην η απρόσκοπτη λειτουργία των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου , δηλαδή του Λεμβαρχείου, του Κωπηλατηρίου και του Εντευκτηρίου, η εξυπηρέτηση και η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων αυτών, καθώς επίσης και η πρόσβαση στους χώρους αυτούς από τα μέλη του Ομίλου ή από τους επισκέπτες.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή του αγωνιστικού χώρου, μηχανοστασίου – υδροστασίου, συγκροτήματος αποδυτηρίων, τοποθέτηση κερκίδων, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση σταθερού και κινητού εξοπλισμού. Σε ό,τι αφορά την δεξαμενή κολύμβησης σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα είναι διαστάσεων περίπου 50 Χ 21 μ., θα λειτουργεί με θερμαινόμενο νερό ύδρευσης και θα προβλεφθεί να έχει τη δυνατότητα να λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για τη διεξαγωγή διοργανώσεων κολύμβησης. Σημειώνεται ότι τα ακριβή μεγέθη και λειτουργίες του έργου θα καθορισθούν από την εκπόνηση της μελέτης του έργου.

 

Το Κλειστό Προπονητήριο – Γυμναστήριο 

Το κλειστό Γυμναστήριο – Προπονητήριο προβλέπεται να κατασκευαστεί με μόνιμες κερκίδες χωρητικότητας 300 θεατών περίπου και ενιαία αίθουσα που θα μπορεί να εξυπηρετήσει αγωνίσματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και προπονητήριο στίβου. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις για φυτεύσεις, χώρους στάθμευσης και εισόδους εξόδους από το Γυμναστήριο – Προπονητήριο. Η χρονική διάρκεια για την κατασκευή του έργου είναι 24 μήνες. Σημειώνεται ότι ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος εδώ και δεκαετίες έχει τονίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη μεγάλη ανάγκη για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου για όλα  τα αθλητικά σωματεία, τα παιδιά μας, αλλά και τους αθλητές μας,  που θα έχουν  σύγχρονες υποδομές στον τόπο τους.