Σε  κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης  σε επικίνδυνα σημεία δρόμων προχώρησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων. Η υπηρεσία, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα που κατατέθηκαν και στις επιτακτικές ανάγκες οι οποίες καταγράφηκαν μετά από επιτόπου αυτοψίες, προχώρησε σε κατασκευή τοιχίων στη Γλυφάδα, το Κομπίτσι, στους Γιαννάδες, στον Αγ. Νικόλαο Γαρδελάδων, στον Άγιο Μάρκο και στο δρόμο που οδηγεί στην πολυσύχναστη παραλία Κοντογιαλού.

Στις παραπάνω περιοχές, κυρίως λόγω πλημμυρικών  φαινομένων το προηγούμενο διάστημα, είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις, υποχωρήσεις τμημάτων του οδοστρώματος αλλά και κατάρρευση τμήματος οδών και τοιχίων αντιστήριξης. Το έργο κατασκευής των τοιχίων αντιστήριξης, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε και πλέον   έχει αρθεί η επικινδυνότητα των συγκεκριμένων δρόμων.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος , “Πρόκειται για μικρά μεν τεχνικά έργα, τα οποία όμως είναι σημαντικά για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και για την προσβασιμότητα στις περιοχές που κατασκευάστηκαν.  Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες είναι πολλές, κινηθήκαμε βασιζόμενοι στα αιτήματα τα οποία έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία μας από την Τροχαία Κέρκυρας αλλά και τις ανάγκες που  προέκυψαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των βροχοπτώσεων και τις οποίες καταγράψαμε από τις επιτόπου αυτοψίες που διενεργήσαμε. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι με την κατάλληλη οργάνωση της υπηρεσίας μπορέσαμε να απαντήσουμε εμπράκτως σε ανάγκες που θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων. “