Το Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε πρόβλημα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Θιναλίων και δη θολότητας ,επηρεασμένης ίσως από τον μεγάλο όγκο των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στην κύρια γεώτρηση που υδροδοτεί τη συγκεκριμένη περιοχή (Fk5 Αγίου Μαρτίνου).   

 Αμέσως μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα, διεκόπη η υδροδότηση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση. Η περιοχή  υδροδοτείται  σταδιακά από τις υπόλοιπες γεωτρήσεις.

 Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Θιναλίων θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας και το τμήμα Βορρά της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ κάνουν και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς σε ό,τι σχετίζεται με το νερό. Άμεσα,  θα γίνουν περαιτέρω έρευνες για τα αίτια του φαινομένου.

 Γνωστοποιούμε  δε ότι κινούμαστε στην κατεύθυνση  της πλήρους αποκατάστασης της υδροδότησης και  της διασφάλισης της ισορροπίας  στην ποιότητα του νερού .

 Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι δημότες μας κατανοούν το ζήτημα και ευχαριστούμε για την υπομονή και κατανόηση που επιδεικνύουν.