Ταυτόχρονα, το 33% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί σε όλους σχεδόν τους επιμέρους δείκτες διαχείρισης κρίσιμων θεμάτων, όπως εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, οικονομίας, ανάπτυξης.

Pulse: Πρόθεση ψήφου
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, κερδίζοντας μία μονάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στα ίδια με 25,5%, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 10% (από 11%), το ΚΚΕ επίσης χάνει μισή μονάδα και βρίσκεται στο 4,5%, η Ελληνική Λύση παραμένει στο 3,5%, ενώ στο 3% μένει το ΜέΡΑ25.

 

Pulse: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ ανεβαίνει κατά μία μονάδα, και βρίσκεται στο 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μισή ποσοστιαία μονάδα ευρισκόμενος στο 26%, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,5%, το ΚΚΕ είναι στο 5%, η Ελληνική Λύση στο 4% και το ΜέΡΑ25 στο 3%. Η δεξαμενή των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 9,5%.

 

Pulse: Παράσταση νίκης
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ ανεβαίνει στο 59% (έναντι 55%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 25% (από 27%).

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ σε ποσοστό 33%. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 15%, κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ επιθυμεί το 8%, συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ λέει το 17% και μεγάλου συνασπισμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) το 8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 11 μονάδων). «Κανείς από τους δύο» απαντά το 28%.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης να διαχειριστεί οικονομία, εξωτερικά, άμυνα, ενέργεια
Σε επιμέρους διαχειριστικές ικανότητες των πολιτικών αρχηγώ, το 35% εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την ενεργειακή κρίση. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 8%.

Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί κατά πολύ του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 45% (ανεβασμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες) πιστεύει ότι μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα και 4% του Ν. Ανδρουλάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης πιστεύει το 37%, έναντι 26% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα και 7% που απαντά το ίδιο για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε θέματα διαφάνειας, Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν 28%, έναντι 10% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή: iefimerida.gr