Η Γερμανική Ένωση Ταξιδίων (DRV) παρουσίασε έγγραφο οκτώ σημείων για την επανεκκίνηση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, που βασίζεται στην υπόθεση ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον κορωνοϊό για πολλά ακόμη χρόνια, παρά τα εμβόλια.

“Το επίκεντρο των πολιτικών προβληματισμών πρέπει επομένως να τοποθετηθεί σε στρατηγικές που καθιστούν δυνατή την άρση των περιορισμών της ελευθερίας και που σταδιακά θα επιτρέψουν και πάλι την κινητικότητα”, επισημαίνει ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig. Αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για τον ταξιδιωτικό κλάδο, αλλά και για τη Γερμανία ως επιχειρηματικό κέντρο.

Η DRV καταγράφει τα ακόλουθα σημεία για την επανεκκίνηση του τουρισμού:

1. Συστηματικός έλεγχος | Το τεστ κορωνοϊού κατά την είσοδο στη Γερμανία πρέπει να είναι άμεσο. Τα άτομα που φθάνουν από περιοχές κινδύνου πρέπει να έχουν την ευκαιρία να περνούν από τεστ απευθείας στο αεροδρόμιο. Η είσοδος στη χώρα με αυτοκίνητο και τρένο πρέπει να ελέγχεται δειγματοληπτικά.

2. Διαφοροποίηση διαφορετικών επιπέδων κινδύνου | Η υφιστάμενη διαφοροποίηση μεταξύ περιοχών υψηλού κινδύνου, υψηλής συχνότητας και παραλλαγών του ιού έχει νόημα, αλλά θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να παρακολουθούμε τις περιοχές και να λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες των νησιών.

3. Τεστ αντί για καραντίνα | Για ταξιδιώτες που φθάνουν από περιοχές κινδύνου, αλλά όχι από περιοχή υψηλής συχνότητας ή παραλλαγών του ιού, ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ θα πρέπει να είναι αρκετό για την είσοδο στη χώρα. Η προηγούμενη υποχρέωση αυτο-καραντίνας είναι προφανώς μη ελεγχόμενη και επιβαρύνει δυσανάλογα τις υγειονομικές αρχές.

4. Εναλλακτικές μέθοδοι γρήγορων τεστ | Τα τεστ σάλιου που δεν απαιτούν ιατρική εκπαίδευση προσωπικού, θα πρέπει να διατίθενται άμεσα, έτσι ώστε, για παράδειγμα, τα σχολεία και τα γηροκομεία να μπορούν να κάνουν εύκολα τεστ ανακουφίζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες λειτουργίας των εργαστηρίων.

5. Υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας | Υπάρχουν εκτενή κόνσεπτ προστασίας από λοιμώξεις που εφαρμόζονται με συνέπεια σε ολόκληρη την ταξιδιωτική αλυσίδα. Η υποχρέωση της μάσκας και διατήρησης αποστάσεων είναι θεμελιώδης. Η αεροπορική βιομηχανία έχει επίσης δεσμευυθεί να συμμορφώνεται με τα σχετικά πρωτόκολλα. Οι αρχές και οι εταιρείες πρέπει να τιμωρούν με συνέπεια τις παραβάσεις από ταξιδιώτες.

6. Υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών | Η ταξιδιωτική βιομηχανία προσφέρει στους ταξιδιώτες ευέλικτες επιλογές κράτησης και ακύρωσης έτσι ώστε ο ταξιδιωτικός προγραμματισμός να μπορεί να προσαρμόζεται δυναμικά και εύκολα. Το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών στις οργανωμένες περιηγήσεις πρέπει να παραμείνει υψηλό.

7. Ενίσχυση της εμπιστοσύνης | Οι πολιτικοί θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι είναι εφικτά τα ασφαλή ταξίδια ενώ επιτηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Το Ινστιτούτο Robert Koch τόνισε πρόσφατα τη σημασία της έννοιας της υγιεινής στον τουρισμό. Οι γενικές και επαναλαμβανόμενες συμβουλές κατά των ταξιδίων δεν βοηθούν. Πρέπει να αναπτυχθεί ένα νέο αφήγημα που οφείλει να επικεντρώνεται στα υπεύθυνα ταξίδια.

8. Ψηφιακό αρχείο εμβολιασμού | Οι εμβολιασμοί οδηγούν στην επιστροφή στην κανονικότητα και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιταχυνθούν, εάν είναι δυνατόν. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να είναι διαθέσιμο σε τυποποιημένη και ψηφιακή μορφή προκειμένου να διευκολύνεται η διεθνής αναγνώριση και ένταξη στην ταξιδιωτική αλυσίδα.

πηγη: tornos news