Συσσώρευση μεγάλων ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στην Ανατολική μεσόγειο και πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι δυτικά της Ζακύνθου πλέει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George Bush II.

Xθες η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο 22 μαχητικά σε 9 σχηματισμούς, με τα 18 από τα μαχητικά να είναι οπλισμένα, έτοιμα για ένα «ατύχημα».

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των εμπλοκών και των οπλισμένων τουρκικών μαχητικών που μπαίνουν στο Αιγαίο όχι για να σημειώσουν παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου αλλά για να εμπλακούν με τα ελληνικά μαχητικά, έχει αναβαθμίσει την επικινδυνότητα των καταστάσεων που καλούνται να χειριστούν οι Έλληνες επιτελείς.

Η τουρκική αυτή προκλητικότητα φαίνεται πως έχει προβληματίσει και τις ΗΠΑ που τις επόμενες ώρες στέλνουν το αεροπλανοφόρο τους «Τζορτζ Μπους» σε ελληνικά νερά, προκειμένου να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα πως δεν θα δεχτούν καμιά «θερμή» κατάσταση στο Αιγαίο για τους επόμενους μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο κινείται αυτή την ώρα στο ύψος της Ζακύνθου στα δυτικά της, κοντά στα όρια του FIR Αθηνών, όπου ακόμα και αυτή την ώρα διενεργούνται απογειώσεις-προσγειώσεις και εναέριοι ανεφοδιασμοί των F-18. Το αμερικανικό μεγαθήριο αναμένεται εκτός απροόπτου να «δέσει» στον Πειραιά στις 3 με 4 Φεβρουαρίου. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν και υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πως υπάρχει μια πιθανότητα να πλεύσει στην συνέχεια και στο βόρειο Αιγαίο κάνοντας ακόμα πιο ξεκάθαρο το μήνυμα προς την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ermisnews