Ο Τζόυ Τσεσνατ στον ετήσιο διαγωνισμό ταχυφαγίας 2020 Nathan’s Hot Dog Eating Contest κατατρόπωσε τους αντιπάλους του τρώγοντας 75 ολόκληρα χοτ ντογκ καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό του ρεκόρ που ήταν μόλις 74.

Ο Τζόυ ,που ζυγίζει 104 κιλά, κερδίζει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό που γίνεται στα πλαίσια των εορτασμών της 4ης Ιουλίου για 13η φορά τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο Τζόυ είχε κερδίσει και το 2016 τον επίσης διάσημο διαγωνισμό ταχυφαγίας γύρου όπου βγήκε πρώτος τρώγοντας το απίστευτο νούμερο 30 τυλιχτά σουβλάκια σε 10 μόλις λεπτά…Οι διαγωνισμοί ταχυφαγίας είναι ένα ευρέως διαδεδομένο «σπορ» στις Ηνωμένες Πολιτείες στους οποίους άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν για να αναμετρηθούν.

Οι κανονές είναι απλοί.

10 ή 15 λεπτά χρονικό όριο και ένα συγκεκριμένο φαγητό. Οι διαγωνιζόμενοι σε αυτά τα λεπτά προσπαθούν να φάνε όσο το δυνατόν περισσότερες μερίδες ή ποσότητα του επιλεγμένου φαγητού. Το μενού μπορεί να λέει πίτσα, μαγιονέζα ,φτερούγες κοτόπουλο ή ακόμα και κρεμμύδια. Οι αγώνες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και προσοδοφόροι για τους νικητές αφού τα έπαθλα μπορεί να φτάσουν και τις 10 ή 15 χιλιάδες δολάρια. Υπάρχει και επίσημος ομοσπονδία ταχυφαγίας όπου κρατάει στατιστικά και ρεκόρ.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ορισμένα παρακάτω.


48 μπισκότα Oreo σε 2 λεπτά.
182 φτερούγες κοτόπουλο σε 30 λεπτά.
3 μεγάλα κρεμμύδια σε 1 λεπτό.
53 τάκος μόσχου σε 10 λεπτά.
5 κιλά τσίζκεικ σε 10 λεπτά.
91 κινέζικα νταμπλινγ σε 8 λεπτα.
141 αυγά σε 8 λεπτά.

Το μοναδικό κατόρθωμα του Τζόυ που διαγωνίζεται σε πολλές κατηγορίες έχει κάνει το γύρο του κόσμου με τον ίδιο να δίνει ραντεβού για την επόμενη χρονιά με σκοπό να σπάσει και πάλι το δικό του ρεκόρ