Ο Μιχάλης Στέλιος , ο “σπάρος” , ο πηδαλιούχος της κερκυραϊκής και της ελληνικής κωπηλασίας και μέλος του ιστορικού πληρώματος της δικώπου :  Γαβαλάς, Διαβάτης, Στέλιος , του Ν.Α.Ο.Κ. και της εθνικής ομάδας , έφυγε από τη ζωή στα 56 χρόνια του βυθίζοντας στο πένθος την κωπηλατική κοινότητα .

Η οικογένεια του ΝΑΟΚ πενθεί

Ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γιώργος Δημουλής έγραψε στο facebook:

ΣΠΆΡΟ, ΚΡΆΤΑ ΠΟΡΕΊΑ.. ΣΗΜΆΔΕΨΕ ΚΑΙ ΚΡΆΤΑ ΚΑΛΉ ΠΟΡΕΊΑ.. ΌΧΙ ΡΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΌ.. ΓΙΑΤΊ ΤΌΣΟ ΝΩΡΊΣ..??? ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΣ, ΑΓΑΠΗΜΈΝΕ ΜΑΣ ΠΗΔΑΛΙΟΎΧΕ…

Ο Γραμματέας του ΝΑΟΚ Άκης Παυλογιάννης έγραψε στο facebook:

Ο “Σπάρος” βρίσκεται πλέον στις μεγάλες θάλασσες του κόσμου των αγγέλων. Ο Μιχάλης Στέλιος, ο σπάρος μας, θρυλικός πηδαλιούχος της κερκυραϊκής και της ελληνικής κωπηλασίας και μέλος του ιστορικού πληρώματος της “δικώπου μετά: Γαβαλάς, Διαβάτης, Στέλιος” του Ν.Α.Ο.Κ. και της εθνικής ομάδας, προδόθηκε από τους ανέμους που λοξοδρομούν τα βήματα μας.
Αεικίνητος, οξυδερκής, διορατικός, μαχητικός και πανούργος ενσάρκωνε με το αθλητικό του έργο όλες τις αρετές του διαχρονικού καπετάνιου, του ανθρώπου που εκτιμά φυσικές και ανθρώπινες δυνατότητες και καθορίζει την πορεία.
Φιλικός, πάντα χαμογελαστός, και στα δύσκολα, αγαπούσε σαν σπίτι του τον Όμιλο και κατά τις επισκέψεις του στην Κέρκυρα μοιραζόταν τις αναμνήσεις του, τη νοσταλγία του για όλα αυτά που τον σημάδεψαν.
Μεγάλη απώλεια για τον Ν.Α.Ο.Κ., μεγάλη απώλεια για την ελληνική κωπηλασία.
Ένας από εμάς έφυγε. Θα μας συντροφεύει το γέλιο του και τα ταξίδια που μας χάρισε στο παρελθόν.
Η οικογένεια του Ν.Α.Ο.Κ. πενθεί. Συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Στη φωτογραφία ο “Σπάρος”, στη μέση, κατά την απονομή του πρώτου χρυσού βαλκανικού μεταλλίου της ελληνικής κωπηλασίας.

*** Φωτογραφία από Άκη Παυλογιάννη

Ο Μιχάλης Στέλιος έμενε στην Αθήνα . Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στην Χαλκίδα και θα παραστούν ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γιώργος Δημουλής και ο πρώην Πρόεδρος Τηλέμαχος Γαβαλάς .