Μετά και το περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλεύτριας από συνοδο ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας το βράδυ του Σαββάτου η ΕΓΕΣΥΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά το τμήμα ΤΕΠ του Γ.Ν.Κερκυρας έγινε χώρος βιαιότητας κατά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή στο χώρο του ΤΕΠ βρίσκονταν για άλλο λογο 2 αστυνομικοί και έσωσαν την κατάσταση…

Αν δεν ήταν οι αστυνομικοί εκεί τι θα είχε συμβεί; Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε σάκοι πυγμαχίας, εργαζόμαστε σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες, με τραγική έλλειψη προσωπικού δίχως ανάπαυση Το φαινόμενο αυτό έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά, διότι τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς….

Από πλευράς μας σαν ΕΓΕΣΥΚ δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής σε κάθε παρόμοιο περιστατικό, ούτως ώστε να καταστεί σαφές ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την Ιατρική κοινότητα. Η σειρά προτεραιότητας σε ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών καθορίζεται σύμφωνα με την βαρύτητα του περιστατικού, από εκπαιδευμένο προσωπικό και από τίποτε άλλο.

Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υπουργό Υγείας και κάθε εμπλεκόμενο φορεα, να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και προστασίας στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και όλων των Υγειονομικών ιδρυμάτων, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν! Επιπλέον καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα των Διοικήσεων των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη.

Και επειδή κάποιοι «καλοπροαίρετοι» πολίτες βιάστηκαν, μετά τη δημοσίευση της είδησης, να κάνουν σχόλια του τύπου: καλά τους έκαναν, είναι για χαστούκια εκεί μεσα κτλ τους πληροφορούμε ότι η ταλαιπωρία τους σχετικά με τις καθυστερήσεις στα επείγοντα η τακτικά ιατρεία είναι άμεση συνέπεια της υποστελέχωσης και της σοβαρής έλλειψης προσωπικού και ίσως τα χαστούκια τους και τις ύβρεις τους θα έπρεπε να τις στρέψουν σε αυτούς που οι ίδιοι με τις εκλογικές διαδικασίες εξέλεξαν να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις…

Οι ιατροί, το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νησιού, προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες αυτού του νησιού, παρά τις αντίξοες συνθήκες και ΠΑΝΤΑ βρισκόμαστε ΔΙΠΛΑ στον ασθενη όχι απέναντι σε αυτόν!!!! «Αγαπητοί Κερκυραίοι, λίγη αυτογνωσία λοιπόν, δε βλάπτει!!»