Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

19 Μαρτίου 2024
12.9 C
Corfu

Εγκρίθηκαν δυο έργα από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ

Διαβάστε ακόμα

Εγκρίθηκαν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Συντονιστής έργου), δύο έργα τα οποία είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο του Μέτρου 16.1 – 16.2 “ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ” – ΔΡΑΣΗ 1: «Ίδρυση (δυνητικών) Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Τα δύο εν λόγω έργα αφορούν στην εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων διαχείρισης στην γεωργία και είναι τα παρακάτω:

1.Εφαρμογή καινοτόμου συστήματος διαχείρισης αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων για την παραγωγή ζώων απαλλαγμένων από νοσήματα στην Κεφαλονιά , αναβίωση παραδοσιακών τυριών «BESTRUMIN».

Το δίκτυο των εταίρων που συμμετέχουν στο εν λόγω έργο, μέσα από κοινές δραστηριότητες  θα ενισχύσει την αγορά και την οικονομία με τον εκσυγχρονισμό της εκτροφής προβάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Βασική ιδέα είναι η καθιέρωση νέου πρότυπου διαχείρισης στο σύστημα εκτροφής προβάτων. Το νέο πρότυπο θα είναι ένα σύστημα επιλογής προβάτων βασιζόμενο σε α) γενετική αντοχή στην τρομώδη νόσο, β) γενετικούς δείκτες ανθεκτικότητας στην προϊούσα πνευμονία και γ) γενετικά χαρακτηριστικά για υψηλότερη παραγωγή γάλακτος.

  1. Εφαρμογή καινοτόμου συστήματος εκτροφής προβάτων και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ζάκυνθο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΦΑΡΜΕΣ».

Στο έργο αφορά στην εφαρμογή ενός νέου επιχειρησιακού μοντέλου για τις μικρές εκμεταλλεύσεις που θα συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους και στην παραγωγή του τοπικού προϊόντος υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας (λαδοτύρι) αποσκοπεί το έργο της Ε.Ο. «Καινοτόμες Φάρμες»

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ακρίβεια: Ο πληθωρισμός «χτυπά» και τα γλυκά – Αυξήσεις έως και 50% μέσα σε ενάμιση χρόνο

«Πικρή» γεύση αφήνουν στους καταναλωτές τα αγαπημένα τους σνακ, που κοστίζουν ολοένα και ακριβότερα τους τελευταίους μήνες. Η σοκολάτα (ακολουθώντας...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img