Την Τρίτη 06/04/21 κλιμάκιο της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ με τον Δημοτικό Σύμβουλο Νικηφόρο Κοσμά, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Κέρκυρας  «Ταξιάρχης» κ. Γελάτσορα και τον εκπρόσωπο της Ένωσης ΤΑΧΙ Κέρκυρας «Άγιος Χριστόφορος» κ. Γουρδούκη.

Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική, καθώς αναλύθηκαν από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Αρχικά, οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας είναι μεγάλη, ενώ η βοήθεια από το κράτος ελάχιστη. Επίσης, μας ανέδειξαν την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στις μεταφορές, όπου κάθε τουριστική περίοδο μη αδειοδοτημένα οχήματα πραγματοποιούν μεταφορές προσώπων χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Ενώ, ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός που θα επέβλεπε τη παραπάνω κατάσταση δεν έχει συσταθεί ποτε. Για τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, παραμένει σταθερό το αίτημα τους για κατοχύρωση των θέσεων ΤΑΧΙ, που είχαν ψηφιστεί από την Δημοτική Αρχή Νικολούζου, αλλά μετά την διάσπαση των Δήμων δεν τους έχει δοθεί καμία έγγραφη διαβεβαίωση που να κατοχυρώνει τις πιάτσες. Τέλος, μας επισήμαναν τα προβλήματα που προκαλούνται από τα ανοιχτά Κόκκινα Λεωφορεία, τα οποία δημιουργούν σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και επικίνδυνες συνθήκες στους κερκυραϊκούς δρόμους.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ στηρίζει το αίτημα του κλάδου για τη θεσμική κατοχύρωση των θέσεων ΤΑΧΙ, ενώ για το ζήτημα των κόκκινων λεωφορείων η πάγια θέση μας είναι η άμεση κατάργηση της λειτουργίας τους.