Με ανακοίνωσή της η Εκκίνηση Κέρκυρας αναφέρει μεταξύ άλλων:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 14/12/2022, η ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε από το σώμα. Η καταδίκη φασιστικών πράξεων αποτελεί αυτονόητο καθήκον των δημοκρατικών οργάνων της κοινωνίας μας, η οποία πρέπει να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να απομονώσει τα στοιχεία που υλοποιούν επιθέσεις.

«Στις 8.12.2022 πραγματοποιήθηκε επίθεση στην «Κατάληψη Αντινομία», η οποία εδρεύει στο χώρο του Παλαιού Ψυχιατρείου. Το γεγονός πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστημιακό χώρο και αφορούσε σε φοιτητές. Η επίθεση έγινε από εννέα (9) άτομα και κατέληξε στο αποτέλεσμα ένα μέλος της «Κατάληψης Αντινομία» να βρεθεί στο Νοσοκομείο με σπασμένη την κάτω γνάθο. Πριν την επίθεση είχαν ζωγραφιστεί φασιστικά σύμβολα όπως σβάστικες στην είσοδο του συγκεκριμένου χώρου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων καταδικάζει την επίθεση και εκφράζει τον αποτροπιασμό του σε κάθε είδους φασιστικές και νεοναζιστικές πράξεις.»