Μια χρήστης του Reddit δημοσίευσε έναν εξοργιστικό κανόνα που εφάρμοσε ο πρώην εργοδότης της, ο οποίος τιμωρεί τους εργαζόμενους της εταιρείας όταν καθυστερούν έστω και ένα λεπτό να πάνε στη δουλειά.

Η ανάρτηση έγινε στο r/antiwork και έδειχνε μια φωτογραφία από ένα χαρτί το οποίο είχε ως τίτλο «νέος κανόνας γραφείου». Η ανάρτηση έγινε σύντομα viral καθώς οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ένας εργοδότης θα έθετε σε εφαρμογή έναν τόσο σκληρό κανόνα.

Ο νέος κανόνας του γραφείου ήταν: «Για κάθε λεπτό που αργείς στη δουλειά, θα πρέπει να εργάζεσαι 10 επιπλέον λεπτά μετά τις 18:00. Για παράδειγμα, αν φτάσετε στις 10:02, θα πρέπει να μείνετε επιπλέον 20 λεπτά, μέχρι τις 18:20. Ευχαριστώ».

Φυσικά, η εν λόγω εικόνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με ένα άτομο να τον περιγράφει ως «ξεκαρδιστικά αξιολύπητο, πεζό και λυπηρό», ενώ ένας άλλος σχολίασε «θέλεις να χάσεις υπαλλήλους; Γιατί έτσι χάνεις υπαλλήλους».

Πολλοί είπαν ότι απλώς θα αγνοούσαν τον κανόνα εάν ίσχυε στη δουλειά τους και θα έφευγαν στην ώρα τους.

Η χρήστης που έκανε την ανάρτηση είπε πως ήταν μια «χαζή» δουλειά που βρήκε λίγο μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο αλλά τελικά την «παράτησε μετά από μερικούς μήνες» για ευνόητους λόγους.

Αρκετοί χρήστες είπαν πως ο κανόνας ήταν παράνομος, καθώς το να δουλεύουν αμισθί επιπλέον ώρες θα καθιστούσε τους μισθούς του προσωπικού κάτω από τον κατώτατο μισθό. Η χρήστης πού έκανε την ανάρτηση διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη δουλειά δεν πλήρωνε τις υπερωρίες.

Μερικοί σχολιαστές τάχθηκαν στο πλευρό του εργοδότη με έναν να σχολιάζει «να μια καλύτερη ιδέα, μην αργείς στη δουλειά σου» και έναν άλλο να λέει «να είσαι στην ώρα σου ή θα απολυθείς».

 

ΠΗΓΗ: Go Fun