Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής στη Ζάκυνθο ο Λιμενάρχης για τα λύματα, στην οποία παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες και ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών και ημερόπλοιων.

Ο Λιμενάρχης Ζακύνθου , ζήτησε να τηρηθεί η νομοθεσία, ενώ μετά τα αυξημένα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στο νησί μας τις τελευταίες ημέρες, το Λιμενικό εντατικοποιεί τους ελέγχους.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου μετά από κινητοποίηση των Ζακυνθινών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο Λιμεναρχείο στις 10 το πρωί.

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν ανάρτηση φωτογραφίας στο Facebook από την παραλία της Δάφνης, η οποία απεικόνιζε ρύπανση στη θάλασσα.

Η ομάδα «Καθαρά Νερά στη Ζάκυνθο» που συγκροτήθηκε στα social media προχώρησε στη σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας, η οποία θα παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρεται: «Παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας γράψουμε αυτή την επιστολή, με αφορμή τις καθημερινές παρατηρήσεις και αναφορές που έχουμε για λύματα που επιπλέουν στις θάλασσες του νησιού μας που υποβαθμίζουν την ποιότητας της ζωής μας και δυσφημούν τον τόπο μας. Παρότι και πέρσι είχαμε παρόμοια φαινόμενα, φέτος περιμέναμε από τις αρχές να λάβουν μέτρα κατά της συνεχόμενης ρύπανσης. Παρόλα αυτά διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα προς όφελος των πολιτών και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ρύπανση, και την ίδια στιγμή ανυποψίαστα να κολυμπάμε εμείς και τα μικρά παιδιά μας, που πολλές φορές καταπίνουν και θαλασσινό νερό, μέσα στα λύματα και τις ακαθαρσίες. Σαν πολίτες της Ζακύνθου έχουμε το δικαίωμα να κολυμπάμε και να χαιρόμαστε καθαρές θάλασσες και ακτές σε όλες τις παραλίες του Νησιού μας. Διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτήν την ανθυγιεινή και απαράδεκτη κατάσταση που έχουν οι θάλασσές μας και σας καλούμε να λάβετε μέτρα και να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα το οποίο πέρα από αισθητικά ζητήματα, υπάρχουν και περιπτώσεις δερματικών παθήσεων που συνδέονται με τα λύματα. Δεν ζητάμε να κλείσει καμία επιχείρηση, αυτό που διεκδικούμε είναι να μας σέβονται και να μην μας στερούν το δικαίωμα να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Είμαστε υποχρεωμένοι σαν πολίτες αυτού του τόπου να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον. Κλείνοντας σας ενημερώνουμε πως δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Να είστε σίγουροι. Περιμένουμε για τις ενέργειες σας»!

Πηγή:imerazante.gr