Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
16.9 C
Corfu

Σκουρλέτης: “Πάνω από 7.000 προσλήψεις στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων”

Διαβάστε ακόμα

Θα υπερβαίνουν τις 7.000 οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων, μέσω του διαγωνισμού που αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 25ο εκλογό-απολογιστικό συνέδριο της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο διαγωνισμός αυτός έχει διπλή σημασία, καθώς αφενός δημιουργεί τόσες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση -όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης- αφετέρου διότι «γίνεται μέσα σε περίοδο πολιτικών λιτότητας».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποστηρίζει την επιστροφή στην αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων 1 προς 5 (σ.σ. μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), διότι θέλει να συρρικνώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, με την εκχώρηση βασικών λειτουργιών τους στον ιδιωτικό τομέα.

«Σε αυτό εμείς θα είμαστε κάθετοι. Θεωρούμε ότι υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες επιτελούν κοινωνικό έργο, γιατί υπάρχουν δημόσια κοινωνικά αγαθά τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν από το να δοθούν βορά στις δυνάμεις της αγοράς και του ιδιωτικού κεφαλαίου» πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img