Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

25 Απριλίου 2024
12.9 C
Corfu

Στο πάνθεον της ενόργανης γυμναστικής ο Λευτέρης Πετρούνιας | Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Μόντρεαλ

Διαβάστε ακόμα

Μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στον τελικό του αγωνίσματος, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Εκεί όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 «έλαμψε» το αστέρι της Νάντιας Κομανέντσι και δόθηκε το πρώτο τέλειο «10» στην ιστορία του αθλήματος, το βράδυ του Σαββάτου (7/10) ο Λευτέρης Πετρούνιας με νέα έξοχη εμφάνιση συγκέντρωσε 15.433 βαθμούς και κατάκτησε πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο.

Ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» αποδείχθηκε ανίκητος σε μία ακόμη διοργάνωση. Σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6.30 κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν με 15.333 β. και στην 3η θέση Κινέζο Γιανγκ Λιου με 15.261 β.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας έσπευσε αμέσως να συγχαρεί τον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο που κατάκτησε στους κρίκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε το ακόλουθο τηλεγράφημα: «Το κορυφαίο επίτευγμά σας, να κατακτήσετε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, αναδεικνύει και πάλι, και μάλιστα με τρόπο εμβληματικό, το μέγεθος των ικανοτήτων σας και της όλης προσωπικότητάς σας. Είμαστε υπερήφανοι για σας. Θερμά συγχαρητήρια».

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στο Twitter: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας γράφει ιστορία με τις επιδόσεις του. Για άλλη μια φορά, θερμά συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή!»

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα – Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Αλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img