Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

20 Απριλίου 2024
10.9 C
Corfu

Τσίπρας προς Μητσοτάκη για Paradise Papers: Ο φορολογικός παράδεισος οδηγεί στην πολιτική κόλαση

Διαβάστε ακόμα

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι η ανάκαμψη εδραιώνεται πλέον σε στέρεες βάσεις και παρέθεσε οικονομικά στοιχεία και δείκτες προς επίρρωση αυτού. Ιδιαίτερα σημαντική είναι για μας και η μάχη στο κοινωνικό πεδίο, η μάχη κατά της ανεργίας, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα στοιχεία μείωσης της ανεργίας. Δεν πανηγύρίζουμε αλλά είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι δεν πάει χαμένος ο αγώνας μας για μείωση της ανεργίας, σημείωσε. “Δε μιλάμε για αριθμούς και δείκτες, αλλά για ανθρώπους που δικαιούνται μία θέση στον ήλιο”, τόνισε .

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Αναφέρθηκε στο στόχο να κλείσει έγκαιραι και με επιτυχία η τρίτη αξιολόγηση, που όπως είπε προχωρά με γρηγορους ρυθμούς , ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανείς τις θετικές δηλώσεις από ολους το τελευταίο διάστημα. “Το τελευταίο Eurogroup αφιέρωσε στη χώρα μας μόνο δύο λεπτά. Θυμηθείτε τι γινόταν πριν και θα καταλάβετε πόσα βήματα κάναμε”, είιπε και σημείωσε ότι το σημαντικό είναι πως αμέσως μετά θα ξεκινήσουν συζητήσεις για το χρέος και το τέλος του προγράμματος.

Το καλό κλιμα στην αξιολόγηση δεν ήρθε μετά από υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά, σε αντίθεση με ό, τι συνέβαινε επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά απο την αλλη πλευρά του τραπεζιού γιατι έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε επιτυχιές, απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες ,τη διαπλοκή και τις τελευταίες ελπίδες του κ.Μητσοτάκη, ειπε .

“Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης για τις οφιελές απο επιχειρήσεις , τριτον με τη διάσωση του Ταμείου των δημσιογράφων, με συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας για πλαφον στην κατώτατη σύνταξη, με συμφωνία για ρύθμιση οφειλών 20-50.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες σε πλαισιο εξωδικαστικού συμβιβασμού και με την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος εντός του έτους, άλλη μία μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα εξαπτέρυγα της που διέδιδαν ότι οι θεσμοί θα βάλουν φρένο στη διανομή του μερίσματος”, συνέχισε ο κ.Τσίπρας. Απέδωσε την αλλαγή κλίματος στην απόδοση της οικονομίας, που θα επιτρέψει τη διανομή μερίσματος όπως και πέρυσι αλλά με μεγαλύτερες δυνατότητες.

Ελπίζω ο κ,Μητσοτάκης να μην εκτεθεί όπως πέρυσι όταν καταψήφισε το κοινωνκό μέρισμα στη βουλή και καθαρά για λόγους μικροπολιτικής προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την παρέμβαση των θεσμών για την ακύρωση του, πρόσθεσε.

“Συντροφοι περάσαμε μπόρες, αλλά κρατήσαμε το τιμόνι σταθερά, αλλά αποδέιξαμε ότι η αριστερά μπορεί να έχει αποτελέσματα εκεί που τα έμπειρα, αλλά γερασμενα και φθαρμένα συστημικά κόμματα απέτυχαν και βούλιαξαν τη χώρα. Αλλά μακριά από εμάς ένα αριστερό success story. Εχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, πολλές μάχες και κρυφές και φανερές παγίδες να αποφύγουμε”, τόνισε. “Υπάρχουν ακο΄μη στην κοινωνία ανοιχτές πληγές από την κρίση και την πολιτική των προηγουμενων κυβερνήσεων. Η κοινωνία πιέζεται, αλλα η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομιχλη. Το τοπίο καθαρίζει ο δρόμος είναι ορατός από όλους, η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή”, συνέχισε.

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης φέρνει αποτελέσματα όχι για τις ελιτ, αλλά “για τον κόσμο που εμείς θιελουμε να εκπροσωπούμε” και πως η εμβληματική στιγμή απελευθέρωσης των οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων, του τέλους των μνημονίων πλησιάζει. “Η αριστερή πολιτική όμως δε θα περιμένει το τέλος των μνημονίων, δε θα περιμένουμε το τέλος των μνημονίων για να θέσουμε τις βάσεις του αυριο. Το αύριο είναι ήδη εδώ”, τόνισε.

Έκανε λόγο για αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές στερέωμα, αναφερόμενος στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ και την επίσκεψη του Γάλλου πρόεδρου στην Αθήνα.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, στην υγεία, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 25 χρόνια, στιη διεύρυνση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όπως με την ταυτότητα φύλου, τον αγώνα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας “με αποτελέσματα που κάποιους εκνευρίζουν, αλλά τι να κάνουμε, η αριστερά ήρθε για να στηρίξει πρώτα από όλα τον κόσμο της εργασίας”.

Αναφέρθηκε επίσης στο διάλογο μέσω των περιφερειακών συνεδρίων για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τα οποία όπως είπε οι τοπικές κοινωνίες υποδέχονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

“Ολα αυτά που προκαλουν ελπίδα και δίνουν προοπτική στη ρημαγμένη από τα μνημόναι κοινωνική πλειοψηφία σε ορισμένους άλλους προκαλούν πανικό. Οι καλομαθημένες και καλοθρεμμένς ελίτ που κοσμουν με τα ονόματα τους λίστες, papers και φορολογικούς παραδείσους, δεν παραδίδονται γιατί τους χαλάμε το πάρτυ”, τονισε.

Εκανε λογο για πολιτιικό ακροδεξιο τυχοδιωκτισμό και αμοκ απο τη ΝΔ του κ.Μητσοτάκη, ο οπόιος επένδυσε στην αποτυχία της κυβέρνησης μέσω της αποτυχίας της χώρας. “Η θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, τόσο σε ότι αφορά την πορεία του Προγράμματος και της οικονομίας, όσο και την γενικότερη πορεία του κυβερνητικού έργου, προκαλεί ένα είδος πολιτικού, ακροδεξιού, τυχοδιωκτικού αμόκ στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ζητησε με απίστευτη εθνική επιπολαιότητα εκλογες λίγο πριν το τέλος της πρώτης αξιολόγησης. Και έκτοτε σπρώχνει μία μεγάλη παραταξη σε κατήφορο καταστροφολογίας και υπονόμευσης, με τη βοήθεια των γνωστών ΜΜΕ που ελέγχονται από τους γνωστούς στυλοβάτες της πρηογουμενης κυβέρνησης”, συνέχισε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εξαντλεί το λόγο της σε μία τρομολαγνική τακτική. Μίλησε μάλιστα για ανοησίες.

“Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παίξουμε με το Μητσοτάκη κλέφτες και αστυνομους. Η κυβέρνηση μας εγγυάται την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών, αλλά και τα δικαιωματα και τις ελευθερίες καθενός. Δε χρειάζεται γραμμή αίματος για να εμπεδωθεί γραμμή δημόσιας τάξης”, τόνισε καλώντας τη ΝΔ να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με το θέμα της ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στα Paradise Papers. “Θέλω να ξεκαθαρίσω γιατί οι καλοί λογαριασμοι κάνουν τους καλούς φίλους. Από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθούμε. Η μάχη κατά της διαφθοράς παραμένει βασικός στόχος. Θέλει τόλμη και το ξέρει και ο λαός. ο οποιος βλέπει τις τελευταίες ημέρες καταιγισμό αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα, ιλιγγιώδη ποσά, βουνά χρυσού. αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διευρύνονται οι παγκόσμιες ανισότητες, την ώρα που οι λαοί του κόσμου σηκώνουν το βάρος μίας διαρκους οικονομικής κρίσης. Οι φτωχοί πληρώνον το μάρμαρο, ενώ μία χούφτα πλουσιοι απολαμβάνουν παραδείσους. Αυτό η παγκοσμια κοινότητα δε μπορίε να το ανέχεται και πρέπει να παίξουμε ρόλο σημαντικό. Η κυβέρνηση μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ. Ενισχύουμε τα κινήματα αντίστασης σε αυτο το αίσχος τις τολμηρές δημοσιογραφικές πρωτοβουλίες”, είπε και συνεχισε:

“Είναι θλιβερή η συμμετοχή μίας εγχώριας ελιτ σε αυτό το παραδείσιο πάρτυ. Εξοργιστικό όταν σε καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονοματα που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Εδώ δε μιλάμε για κόμματα, αλλα για κομμάτια και θρύψαλα καθε πολιτικής καθαρότητας. Δε μιλάμε για καπιταλιστές, αλλά για πρόσωπα που οι συναλλαγές τους δεν εκπροσωπουν ιδωτική ή οικογενειακή υπόθεση,ίσως ούτε κάποια ποινικά κολάσιμη ιστορία αλλά εκείνη την αντιληψη που εξαθλίωσε την Ελλάδα, τον κυνισμό που επιτρέπει στους κρατουντες τα πάντα εν ονόματι μίας ηθικής της ανηθικοτητας”.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης: “Τους είπαμε γιατί δεν ψηφίζετε μαζί μας την αυστηρή νομοθεσία για τη συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες; Πήραν τους βουλευτές και αποχώρησαν. Γιατί ανέχεστε και δεν απομακρυνετε από σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού τον κ.Παπασταύρου; Τους ειπαμε δώστε εξηγήσεις για την υπόθεση Siemens. Ειπαν οτι ρίχνουμε το επίπεδο του πολιτικου διαλόγου” και πρόσθεσε: “Ελπίζω να μη μας κατηγορήσουν για διεθνή συνομωσία ότι αποκαλύψαμε εμείς αυτό το κύμα των off shore για να πλήξουμε τη ΝΔ”.

Αναρωτήθηκε δε: “Θα μπορουσαμε να σταθούμε εάν στα χρυσά ονόματα υπήρχε έστω ένα όνομα υπουργού της αριστεράς ;”

“Την περασμένη Παρασκευή ο κ.Μητσοτάκης μου απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις λένε ότι θα κερδίσει, του απάντησα οτι πουθενά στον κόσμο δεν κέρδισε η Siemens εκλογές. Σημερα θα συμπληρώσω αυτή τη φράση με το εξής: Οποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής”, δήλωσε επίσης ο κ.Τσιπρας και κατέληξε: “θα περίμενουμε εξηγήσεις μαζί με τον ελληνικό λαό και μαζί με τις αρχές θα βρουμε την ακρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματα τους σε παραδείσους γιατί κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός, ώστε να μη μπορούμε να τον φτάσουμε”.

Πηγή:news247.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Αδιανόητο: Ασθενής με covid πέθανε έπειτα από 613 ημέρες νόσησης – Ο ιός μεταλλάχθηκε πάνω από 50 φορές!

Ένας ασθενής με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που έπασχε με κορονοϊό έφερε ένα εξαιρετικά μεταλλαγμένο νέο στέλεχος επί 613 ημέρες προτού πεθάνει από υποκείμενη νόσο, διαπίστωσαν...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img