Στη διασταύρωση της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Κυανής Ακτής στην περιοχή που έγινε τον περασμένο Ιούλιο τόπος μαρτυρίου για δεκάδες ψυχές, θα συγκεντρωθούν οι πυρόπληκτοι την Κυριακή την ώρα του Μαραθώνιου φορώντας όλοι μαύρα μπλουζάκια.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι καλεί σε διαμαρτυρία για την ανεξήγητη , όπως τονίζει, απουσία της πολιτείας μετά τον πύρινο όλεθρο. “Οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής σας καλούμε όλους με τις οικογένειες, τα παιδιά και  τους φίλους σας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και  ώρα 09:00 στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μαραθώνος με την Κυανής Ακτής στο Μάτι. Ελάτε να σχηματίσουμε μία ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της Λ. Μαραθώνος, στην περιοχή που επλήγη από την καταστροφική  πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου”  αναφέρει η επιτροπή και συνεχίζει :
«Μία αλυσίδα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα και τους πληγέντες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή και ανεξήγητη απουσία της πολιτείας την ημέρα εκείνη, σε ένδειξη αγανάκτησης για την απίστευτη κωλυσιεργία στις διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής, σε ένδειξη αποφασιστικότητας και αστείρευτης θέλησης για αναγέννηση της περιοχής, αλλά και σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης για τους αθλητές που θα τρέξουν τιμώντας την περιοχή και τη χώρα μας».

Στο κείμενό τους οι πυρόπληκτοι θέτουν για μία ακόμα φορά τις διεκδικήσεις τους από την πολιτεία  μεταξύ των οποίων  άμεση ανακατασκευή και επισκευή των καμένων κατοικιών  με 100% κρατική επιδότηση, συντονισμένες ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την αποκομιδή των τοξικών υλικών, επίσπευση της υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων , δημιουργία σύγχρονων υποδομών και σχεδιασμό για την ασφαλή και ομαλή διαβίωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. «Εμπρός να κάνουμε τις καμένες περιοχές καλύτερες και αντάξιες των ονείρων των ανθρώπων που χάσαμε…» καταλήγουν οι πυρόπληκτοι.

mati2_1 Το κείμενο-κάλεσμα στο facebook για τη διαμαρτυρία στο Μάτι την ημέρα του Μαραθωνίου

Πηγή:iefimerida.gr