Αποτροπιασμό προκάλεσε στην Κύπρο η είδηση βιασμού ενός βρέφους μόλις 5 μηνών.

Οι γονείς, με καταγωγή από τη Σομαλία, όπως σημείωναν τα κυπριακά ΜΜΕ, μετέφεραν το μωρό στο νοσοκομείο, καθώς το παιδί είχε παρουσιάσει ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή.

Οι ιατροδικαστές, που το εξέτασαν, υποστήριξαν πως το παιδί είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ωστόσο, η διαπίστωση αυτή δεν υφίσταται σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Πολίτης.

«Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν είναι βιασμός», εκφράζοντας την άποψη ότι αξιοπιστία της ιατροδικαστικής ομάδας που εξέτασε το μωρό έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Ο κ. Ματσάκης τόνισε ότι το παιδί έπρεπε να εξεταστεί και από άλλους γιατρούς.

Ο διευθυντής του Μακάρειου ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ότι το βρέφος δεν βιάστηκε, αλλά «κάτι άλλο συνέβη».

Ωστόσο, εχθές, ο βοηθός διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το μωρό βιάστηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά «στα 32 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει ποτέ τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία». Οπως δήλωσε, διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της κλειδερεκτομής, το οποίο όμως αποκλείστηκε.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή», Αναστασία Παπαδοπούλου, χαρακτήρισε ανευθυνότητα τις δημόσιες τοποθετήσεις για ένα περιστατικό το οποίο είναι υπό διερεύνηση.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πατέρα, ο οποίος αρνήθηκε ότι βίασε το παιδί του.

Πηγή:iefimerida