Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου Αστυνομικού, που υπηρετεί και διαμένει στην Πρέβεζα, που εχθές το μεσημέρι, έπεσε σε χαράδρα, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Στομίου στην Κόνιτσα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε εχθές το απόγευμα και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κράτησε έως αργά.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 20 άντρες, της 5ης ΕΜΑΚ, των Π.Υ. Κόνιτσας και Ιωαννίνων καθώς και της ΛΕΚ Πρέβεζας.

Η διαμόρφωση του εδάφους καθιστά αρκετά δύσκολες τις έρευνες ενώ το σημείο στο οποίο έπεσε ο 39χρονος θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα.

Σήμερα

Οι έρευνες ξεκίνησαν σήμερα από νωρίς το πρωί.

Επιστρατεύτηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ενώ στις έρευνες πρόκειται να συμμετάσχει και το ελικόπτερο.

Οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να δυσκολεύουν το έργο των διασωστών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και πάλι σήμερα το ελικόπτερο που απογειώθηκε από το Άκτιο δεν κατάφερε, λόγω καιρικών συνθηκών να επιχειρήσει.

Το χρονικό

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, εχθές, ημέρα των γενεθλίων του ο 39χρονος Αστυνομικός που υπηρετεί στην Α.Δ. Πρέβεζας, μαζί με φίλους του βρέθηκαν στην περιοχή για ορεινή πεζοπορία.

Σε κάποιο σημείο, εξαιρετικά επικίνδυνο και απότομο, το έδαφος καλυμμένο με χιόνι υποχώρησε και ο 39χρονος έπεσε στην χαράδρα.

Από τους φίλους του ειδοποιήθηκαν οι αρχές και νωρίς το απόγευμα τα σωστικά συνεργεία έφτασαν πεζά στην περιοχή και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Το ελικόπτερο που επιστρατεύτηκε εχθές δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν έως αργά με άντρες της ΕΜΑΚ να κατεβαίνουν με σχοινιά σε μεγάλο βάθος στην απότομη χαράδρα στο σημείο που έπεσε ο 39χρονος.

Η αγωνία για τον 39χρονο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, κορυφώνεται όσο περνούν οι ώρες.

 

 

 

PAMEPREVEZA