16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 – 2 μ.μ..

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

  • Καλούμε άμεσα την ΟΛΜΕ να αποφασίσει συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας για τις 16/6, ώστε να μετατραπεί σε απεργία (3ωρη ΟΛΜΕ + 3ωρη ΕΛΜΕ)

 

Χαιρετίζουμε όλους και όλες τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους αναπληρωτές που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά των συναδέλφων μας διεκδικεί μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Κέρκυρας, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών.

Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτήσουν τα κέρδη του. Ανάσα για τη συνέχεια, στον αγώνα για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο άθλιο νομοθέτημα.

Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο:

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.

Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών. Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις επόμενες μέρες με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, πικετοφορίες, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλείας, δυναμώνουμε το απεργιακό ποτάμι!

Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει την Τετάρτη 16/6!Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!

Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16/6:

  • Καλούμε άμεσα την ΟΛΜΕ να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία για τις 16/6 (3ωρη ΟΛΜΕ + 3ωρη ΕΛΜΕ)
  • Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 – 2 μ.μ..
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με κάθε τρόπο θα βρεθούμε στο δρόμο! Όλοι και όλες στον Αγώνα!