Είμαστε έκπληκτοι από την ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  απόφαση σας αλλά και της ομάδας σας να διαγράψετε 7 εκλεγμένους συμβούλους συνδικαλιστές οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες όπως ορίζει ο Επιμελητηριακός νόμος και ιδιαίτερα χωρίς απόφαση του Δ.Σ.

Θυμίζουν άλλες εποχές, είναι αποπροσανατολιστικό  και φαντάζει βολικό  για την επίτευξη κάποιων σχεδίων που σύντομα θα ανακαλυφθούν. Τέτοιες κινήσεις προσπαθούν να κτυπήσουν τον συνδικαλισμό και είμαι φανερή η επιδίωξη κάποιων να ξεκαθαρίσουν το τοπίο μόλις λίγους μήνες πριν τις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές .

Η τοπική επιχειρηματική κοινότητα έχει ήδη αντιληφθεί την ανυπαρξία του Επιμελητηρίου και την ύπαρξη ενός Προέδρου που δείχνει αποδυναμωμένος χωρίς να μπορεί να παίρνει θέση σε φλέγοντα ζητήματα που καίνε το νησί μας και την αγορά του. Αντί να παλεύουμε όλοι μαζί για τρέχοντα σοβαρά ζητήματα, για μια ακόμα φορά διασπαστικές κινήσεις έρχονται να καθορίσουν εξελίξεις .

Αντί οι υπεύθυνοι αυτών των αποφάσεων να απαντήσουν για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η αγορά την περίοδο του χειμώνα και για την μετά Covit περίοδο της αγοράς και πως θα πετύχουμε την ανάπτυξη …., αντί να καταθέσουν  θέσεις για την νησιωτικότητα και την νησιωτική πολιτική και της παραπέρα εναρμόνισης της Κέρκυρας με τα νησιά του Αιγαίου, αντί να μας απασχολεί ο θαλάσσιος τουρισμός, υποδομές σε λιμάνια, άγονες γραμμές, αεροπορικές συνδέσεις με Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας με Ηπειρωτική Ελλάδα και θαλάσσιες συγκοινωνίες γενικότερα, κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν κεφάλια .

Δεν παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά στην παρουσία λεωφορείων ανοικτού τύπου περιήγησης που επιβαρύνουν δυσανάλογα την πόλη μας και θίγουν άλλες επαγγελματικές ομάδες αλλά φροντίζουμε να τραβήξουμε την καρέκλα κάτω από κάποιους συναδέλφους μας.

Οι βίαιες διαγραφές μόνο καλό δεν κάνουν στην επιχειρηματική κοινωνία του νησιού ….. . Ούτε η ποιότητα ζωής, ούτε η ευημερία των πολιτών θα έρθουν με τέτοιες τακτικές .

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας τίθεται στο πλευρό και στον δίκαιο αγώνα των μελών που έχουν διαγραφεί .