Παρά τις αρχικές θετικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Κέρκυρας , για την κίνηση την περίοδο των εορτών  , ο τελικός απολογισμός για την πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν ήταν ικανοποιητικός, αφού οι πωλήσεις  δεν στάθηκαν ικανές να γεμίσουν τα ταμεία.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που διεξήχθη σε καταστήματα  σχετικά με τις πωλήσεις , το 66% των καταστημάτων σημειώνουν χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με το 2018, το 29% παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και μόνο το 5% αύξησε το τζίρο του.

Ειδικότερα ο μήνας Δεκέμβριος βρίσκει το 42% των επιχειρήσεων να κλείνει με αρνητικό πρόσημο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο, το 32% στα ίδια επίπεδα αλλά και το 26% με αυξημένες πωλήσεις, σε ποσοστό 3-10%.

Ωστόσο καλύτερα από πέρσι είναι τα μηνύματα για τον συνολικό ετήσιο τζίρο των καταστημάτων της Κέρκυρας , όπου 24% κατάφερε να σημειώσει αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό από 3-10%, 31% έχει κινηθεί στα ίδια επίπεδα και 45% κλείνει με μείωση τζίρου, κατά μέσο όρο 9%.

Οι καταναλωτές επισκέφτηκαν την γιορτινή αγορά της Κέρκυρας  που τους υποδέχτηκε σε ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα με πολλές εκδηλώσεις και επιλογές, ωστόσο μειωμένος ήταν ο αριθμός εκείνων που τελικά ψώνισαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτικές τους δυνάμεις δεν παρουσίασαν αισθητή αλλαγή.

Τα είδη που ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν τα δώρα, τα παιχνίδια, και τα τρόφιμα, με τα είδη ένδυσης, υπόδησης να έπονται.

Οι καταστηματάρχες προσβλέπουν πλέον για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, στην περίοδο  των χειμερινών εκπτώσεων  , αφού  χαρακτηρίζονται από Γενναίες Μειώσεις  Τιμών.