Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας αφουγκραζόμενη και την αγανάκτηση των γονιών για το απαράδεκτο άνοιξεκλείσε” των σχολείων απαιτεί έστω και τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον covid 19 προκειμένου τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά!

Δεν ανεχόμαστε πια την κοροϊδία της ατομικής ευθύνης από μια κυβέρνηση που αποποιείται των ευθυνών της για τη λειτουργία – εν καιρώ πανδημίας- του ζωτικού χώρου των παιδιών μας ,του σχολείου.

Το να κλείνουν τα σχολεία περίπου ανά δύο μήνες δεν προσφέρει τίποτα ειδικά όταν ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν έχουν καμία πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.Επίσης, εν μία νυκτί αποφασίζεται το κλείσιμο σχολείων δημιουργώντας πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα σε γονείς εργαζόμενους.

            Επίσης, στην πραγματικότητα τα παιδιά έχουν κάνει δια ζώσης διδασκαλία ένα πολύ μικρό διάστημα, στα δε Γυμνάσια και Λύκεια μόνο για λίγες εβδομάδες τα παιδιά έζησαν την πραγματικότητα της αληθινής τάξης και της γνήσιας ζωντανής διδασκαλίας. Κι ενώ τόσο καιρό αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της τηλεκπαιδευσης και του εγκλεισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο θα κληθούν στο τέλος της χρονιάς να δώσουν εξετάσεις. Μάλιστα η Α λυκείου με Τράπεζα Θεμάτων και η Γ λυκείου θα δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις με βάση εισαγωγής! Καμία μέριμνα, δηλαδή, και καμιά συναίσθηση των συνθηκών που βίωσαν οι μαθητές φέτος!

 

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ:

 

  • ΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ COVID 19 ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
  • 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

ΚΕΡΚΥΡΑ 15/3/2021