Η ανακοίνωση της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας:

Το Σάββατο 17/10/2020 μετά από θερμομέτρηση δυο κρατούμενων οι όποιοι βρέθηκαν να είναι εμπύρετοι μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Ν.Κ για εξέταση COVID 19 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μετρά . Την Δευτέρα 19/10/2020 μας κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα ότι οι δυο κρατούμενοι είναι θετικοί στον COVID 19 , άμεσα οι δυο κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο για COVID 19 και οι υπόλοιποι κρατούμενοι της ακτίνας περιορίστηκαν στα κελιά τους όπου είναι έγκλιση μέχρι και σήμερα .

Αμέσως μόλις μας κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι COVID 19 επιχείρησαν να ενημερώσουν το Ε.Ο.Δ.Υ. , μετά από δυο ώρες κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την απάντηση του Ε.Ο.Δ.Υ. να είναι, κάντε ότι κάνατε και περιμένετε οδηγίες .την Τρίτη 20/10/2020 μας ενημέρωσα ότι θα έρθουν την επόμενη μέρα (Τετάρτη 21/10/2020), με τελική ημερομηνία να έρθουν την Πέμπτη 22/10/2020 για να κάνουν τεστ στους κρατούμενους της ακτίνας και σε 25 συνάδελφους όταν οι συνάδελφοι που έχουν έρθει σε επαφή μεν την συγκεκριμένη ακτίνα ή συνάδελφος με συνάδελφο είναι πάνω από 80.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι φυλακές είναι ιδρύματα με ιδιαιτερότητες ,καθώς δεν μπορούν να τεθούν σε καραντίνα η να κλείσουν για 14 ημέρες , ήδη οι κρατούμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους λόγο του ότι είναι έγκλειστοι για τέταρτη μέρα και δεν γνωρίζουν εάν νοσούν, από την άλλη οι συνάδελφοι ανησυχούν για την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικείων προσώπων .Για αυτό το λόγο δεν θα δεχτούμε τον έλεγχο μερικών συναδέλφων παρά μόνο το σύνολο αυτών.