Το δελτίο τύπου:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Εκδόθηκε απόφαση(αριθμ.9/12-11-2018)της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 153 που ακυρώνει πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία είχε προσφύγει ο κ.Κασίμης  προκαλώντας  ανωμαλία στην σύνθεση της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέρκυρας.

Με την απόφαση αυτή επιστρέφει οριστικά στην θέση του εκπροσώπου των Γονέων στην επιτροπή ο νόμιμος Πρόεδρος της Ένωσης Μάνθος Γισδάκης.

Είχε παράλληλα προ ημερών εκδοθεί απόφαση του Μονομελούς  Πρωτοδικείου ,που καταδικάζει το Δ.Σ της ψευτοένωσης Κασίμη υποχρεώνοντας τους να καταβάλουν αποζημίωση 10.000 ευρώ ο καθένας για ενέργειες τους έναντι θεσμικού παράγοντα στην προσπάθεια τους να πλήξουν την Ένωσή μας.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι οι ψευτοεκλογές της παρέας Κασίμη τις 30/11/2016 δεν ήταν σύννομες.

Η Ένωσή μας όλο αυτά τα χρόνια έχοντας να αντιμετωπίσει και το γνωστό πρόβλημα της διάσπασης  από τον κ. Κασίμη έχει δώσει πολύπλευρες μάχες για την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας ,για ένα  ενιαίο υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο  προκειμένου να μην αποτελεί το σχολείο απλά έναν  προθάλαμο  πανεπιστημίου με στείρα γνώση που τον διακοσμεί με φτηνά υλικά   ο εκάστοτε υπουργός  , αφού έχει πρώτα φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες περικοπές σε δαπάνες .

Στις διεκδικήσεις μας συνεργαστήκαμε με  σωματεία εργαζομένων στην εκπαίδευση  όπως ΕΛΜΕ , ΣΕΠΕ , εργατοϋπαλληλικά σωματεία με συλλογικότητες εργαζομένων που εκπροσωπούν την πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνιά και μάχεται καθημερινά για την επιβίωση , σε αντίθεση με την λογική Κασίμη που συνδιαλέγεται με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ.Γκούση  και τον Υπουργό κ.Γαβρόγλου έχοντας το θράσος να τον καλέσει σαν ομιλητή στο Ε.Κ Κ ώστε να προπαγανδίσει την φτηνή  πολιτική του για την εκπαίδευση.

Καλούμε τους γονείς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απαλλάξουν το γονεϊκό   κίνημα από τέτοιου είδους  βαρίδια , να ενισχύσουν τους συλλόγους τους με την συμμετοχή τους  ώστε να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές  και να διεκδικήσουμε ένα  ανώτερο εκπαιδευτικό σύστημα ώστε τα παιδιά μας αποφοιτώντας από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση να είναι ολοκληρωμένοι πολίτες με ουσιαστικές γνώσεις.

Τέλος καλούμε τους γονείς στην παγκερκυραϊκή κινητοποίηση  που θα γίνει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018  στο Μαράσλειο κτήριο  με αίτημα να μην φορτωθούν το κόστος των εξόδων ηλεκτροδότησης οι σχολικές μονάδες , αλλά να συνεχίσει να τα πληρώνει ο Δήμος και το κράτος .

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΣΔΑΚΗΣ Μ.                                                           ΠΕΛΑΗΣ Γ.