“Τίτλοι τέλους” φαίνεται πως θα έχει το σίριαλ για την με ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 καθώς από Δευτέρα αναμένεται οι ανάρτηση των δικαιούχων του εν λόγω προγράμματος.

                              Ο αριθμός των δικαιούχων

H μείωση του πλατφόν από τις 30.000 ευρώ στις 15.000 ως μέγιστο ποσό που μπορούν λάβουν οι επιχειρήσεις οδήγησε μεν στην καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, όμως αύξησε των αριθμό των δικαιούχων. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Αλέξης Αλεξάκης περίπου 1200 επιχειρήσεις στα ιόνια νησιά θα λάβουν την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση. Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική ανακοίνωση του προγράμματος με μέγιστο ποσό επιχορήγησης είχε ως αποτέλεσμα μόλις 700 από τους 7000 ενδιαφερόμενους να λαμβάνουν χρήματα.

 

 “Προ των πυλών το δεύτερο πρόγραμμα”

Όπως έχει ενημερώσει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Ρόδη Κρατσα-Τσαγκαροπούλου το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ που στο επίκεντρο θα έχει την εστίαση και τις μικρές επιχειρήσεις.

Εξάλλου η εστίαση αναμένεται να είναι και ο μεγάλος “αδικημένος” του τρέχοντος προγράμματος, για αυτό και το επόμενο θα έχει μια πιο flexible μορφή.  Σίγουρα πάντως στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δεν θα έχουν  τη δυνατότητα να υποβάλλουν συμμετοχή όσοι έλαβαν την επιχορήγηση από το πρώτο υπογραμμίζει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Αλεξάκης.

Bαγγέλης Καποδίστριας