Στο Κλιμάκιο ΒΔ Ελλάδας συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από τον Φαίακα, τον Κερκυραϊκό και τον ΑΟ Ιωαννίνων που διεξήχθησαν στη Λαμία.
Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο 5 Μαρτίου και συνεχίστηκαν Κυριακή 6 και Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου το βράδυ γύρισαν οι αποστολές,
Ήταν στο σύνολο 100 κορίτσια από Δυτική Μακεδονία, κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και Θεσσαλονίκη, κεντρική Ελλάδα, Αθήνα, Πελοπόννησο και Κρήτη.
Αντίστοιχα έγινε για τα αγόρια στην Πορταριά, όπου και εκεί συμμετείχαν κερκυραίοι αθλητές και αθλήτριες μας από τα Γιάννενα και την Άρτα.
Τα αγόρια ήταν υπό τις υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού Γιάννη Παπαγιαννόπουλου, υπεύθυνο για την Πελοπόννησο ενώ ο κύριος Πέρρος παρέμεινε στη Λαμία με τα κορίτσια.
Έγιναν αγώνες με κλιμάκια από όλη την Ελλάδα και αξιολογήθηκαν οι αθλητές προκειμένου να επιλεγεί ένας αριθμός τέτοιος ώστε να μπορεί σε δεύτερη φάση να συσταθεί μία προεθνική ομάδα κορασίδων, δηλαδή γεννημένες το 2006 και το 2007.
Εντύπωση έκαναν στους Κερκυραίους οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λαμίας, ένα κλειστό γήπεδο 2000 θέσεων! Με βοηθητικό, προθερμαντήριο, με ιατρεία, με καταπληκτικά αποδυτήρια, ενώ δίπλα χτίζεται ένα κολυμβητήριο τεράστιο με προϋπολογισμό 9 εκατομμύρια.