Μία 27χρονη γυναίκα, που διανύει τον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης της, μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τους Παξούς στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στην κύηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Παξών Μιχάλη Κάντα, πιθανότατα αναφερόμαστε σε περίπτωση εξωμήτριας κύησης και απαιτείτο ταχεία μεταφορά της εγκύου, την οποία ανέλαβε πλωτό ασθενοφόρο, καθώς ο καιρός επέτρεπε την ασφαλή μεταφορά της νεαρής γυναίκας.

Η κοπέλα, που είναι ήδη μητέρα ενός 4χρονου παιδιού, από το βράδυ του Σαββάτου είχε έντονους πόνους και αίμα, και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. του νησιού, όπου εξετάστηκε και κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα 24ωρο

Η ταλαιπωρία, πάντως, των κατοίκων των Παξών είναι μεγάλη όταν στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει απαγορευτικό απόπλου.

Επρόκειτο για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα 24ωρο που έχρηζε διακομιδής. Μια ηλικιωμένη γυναίκα την προηγούμενη ημέρα δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή της εν πλω, καθώς, εξαιτίας της αδυναμίας έγκαιρης διακομιδής της με το πλωτό ασθενοφόρο λόγω των καιρικών συνθηκών, το ιδιωτικό σκάφος που τη μετέφερε δεν πρόλαβε να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Η γυναίκα ήταν 75 ετών και υπέστη βαρύ εγκεφαλικό το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι ιατροί του Κ.Υ. Παξών αποφάσισαν ότι χρήζει επείγουσας μεταφοράς σε Νοσοκομείο, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ζητήθηκε η συνδρομή του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην Κέρκυρα. Όμως, το επιχειρησιακό κέντρο έκρινε ότι το πλωτό δεν μπορούσε να ταξιδέψει, καθώς στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ. Τολμηρός ιδιώτης, μετέφερε τις βραδινές ώρες την ασθενή με το σκάφος του στο λιμάνι της  Πλαταριάς του Νομού Θεσπρωτίας, απ’ όπου η ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, ήταν όμως ήδη αργά και εκεί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ η σορός της 75χρονης αναμενόταν να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.