Το δελτίο τύπου της “ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ”:

Την Πέμπτη 13/06/2019  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που συγκάλεσε η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Υδραίου, με τη συμμετοχή των παρατάξεων, που θα συμμετέχουν στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέσω αυτής της διαδικασίας,υπήρξε μια πρώτη συζήτηση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς καθώς ο Δήμος είναι αντιμέτωπος, με πολλά και σημαντικά προβλήματα.

 Ως “Εκκίνηση-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο”  θέσαμε το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων σε άμεσο χρόνο.Για εμάς το αίτημα αυτό αποτελεί αναγκαία λύση καθώς δεν επιθυμούμε να γίνουμε συνένοχοι στις τραγικές συνθήκες που κινδυνεύει να επιστρέψει το νησί μας. Προτείναμε όλες οι παρατάξεις να υπογράψουν το κείμενο, που έχει συντάξει για το συγκεκριμένο θέμα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου και ενωμένοι να πιέσουμε το υπουργείο και τα κόμματα να δεσμευτούν σε αυτό. Στην διαδικασία διαφάνηκε ότι και άλλες παρατάξεις κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

 Στο συγκεκριμένο ζήτημα η κ. Υδραίου δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, παρά ενημέρωσε ότι το υπουργείο είναι αρνητικό.

Καλούμε όλους τους συνδυασμούς αλλά κυρίως τους δημότες και τους φορείς της Κέρκυρας να υπογράψουν το κείμενο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου και να στηρίξουν το αίτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας.

Ως “Εκκίνηση-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο” έχουμε το χρέος να υπερασπιστούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και να δώσουμε τον αγώνα για το καλό του τόπου μας.