Καλά τα έκτακτα επιδόματα και οι αποζημιώσεις, ωστόσο η παρατεταμένη και βαθύτερη κρίση στον Τουρισμό και στην εστίαση επιβάλλουν πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις των πλέον κορωνοϊόπληκτων κλάδων.

Στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν ένα στοχευμένο “πακέτο” παρεμβάσεων, με στόχο να καλυφθούν οι εισοδηματικές απώλειες που ήδη υφίστανται χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως εποχικοί, οι οποίοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και είναι πιθανόν να παραμείνουν, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις. Αυτήν τη στιγμή, περίπου 100.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι σε αναστολή, όπως επίσης τουλάχιστον 30.000 εργαζόμενοι στην εστίαση.

Οι 5 εισοδηματικές ενισχύσεις που εξετάζονται

Έτσι, πέρα από τα 534 ευρώ της έκτακτης αποζημίωσης, σχεδιάζεται η κάλυψη από το Κράτος των επιδομάτων αδείας και Χριστουγέννων, ενώ για να περιοριστεί η οικονομική τους αιμορραγία, εξετάζονται κι άλλες εισοδηματικές ενισχύσεις όπως μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ειδική επιδότηση θέρμανσης, φορολογικές διευκολύνσεις για τις τρέχουσες και προηγούμενες υποχρεώσεις τους. Πέρα από τα ταμειακά διαθέσιμα, που επιτρέπουν ένα νέο γύρο στοχευμένων εισοδηματικών ενισχύσεων, πολύτιμη είναι η συνδρομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που αναμένονται- αν και με καθυστέρηση- μέσα στο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το κονδύλι από το πρόγραμμα SURE, το οποίο είναι, μάλιστα, αυξημένο κατά περίπου 80% σε σχέση με τις αρχικές ποσοστώσεις, καθώς η Ελλάδα θα λάβει 2,7 δισ ευρώ αντί 1,5 δισ ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr