Διαδικτυακό σχόλιο σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας , σε δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα των εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη , έκανε ο πρώην Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης .
Θυμίζουμε ότι ο κ.Γκίκας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Υπεγράφη σήμερα η νέα ΚΥΑ, η οποία τροποποιεί την – περιβόητη πια – ΚΥΑ 57550/2243 που εκδόθηκε το 2016. Έως και τον Μάρτιο 2019 επικράτησε ένα «αλαλούμ» μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, του ΟΑΕΔ και του Δήμου Κέρκυρας, με αποτέλεσμα η τροποποίηση, επί μία τριετία, να μην προχωρήσει.

Όσα αδυνατούσε να διευθετήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα πραγματοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε τέσσερις μήνες. Επιτέλους, τα γραφειοκρατικά εμπόδια ξεπεράστηκαν και αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση, τα θέματα επιλύονται και μάλιστα, άμεσα.

Το σχόλιο του πρώην Βουλευτή Κώστα Παυλίδη:
Ας τα αφήσει αυτά ο κ. Γκικας γιατί απλά ξεφτιλίζεται. Η ΚΥΑ ήταν φυσική διοικητική συνέπεια των ήδη δρομολογημένων αποφάσεων από πέρυσι.Το έργο ήταν παγωμένο και παρατημένο για πολλά χρόνια και όχι φυσικά επι Συριζα. Επί Συριζα – και μετά από πολύ προσωπικό τρέξιμο – ο εργολάβος βγήκε έκπτωτος και ανέλαβε άλλη εταιρεία το έργο και τουλάχιστον προχωρά, αν και θα μπορούσε να είναι πιο γρήγοροι οι ρυθμοί των εργασιών. Τα κονδύλια της χρηματοδότησης για τον αγωγό στον Σκαφωνα είχαν αποφασιστεί και εγκριθεί από τον ΟΑΕΔ και τον Υφ.Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο το 2018. Επίσης έκτακτα κονδύλια για να γίνουν οι δεξαμενές ώστε να μην εξαρτώνται οι δικαιούχοι από την αποχέτευση τους με την αποπεράτωση στον Σκαφωνα που θα αργήσει αλλά να μπουν στα σπίτια τους μόλις κατασκευαστούν. Υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο με Υφ. Εργασιας-ΟΑΕΔ-ΔΕΥΑΚ-δήμο Κέρκυρας και βουλευτές. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει. Πολιτική καριέρα πάνω στην ταλαιπωρία και την κοροϊδία των δικαιούχων δεν νομιμοποιείται να κάνει κανείς. Δυστυχώς αγαπητέ Στέφανε ακολουθείς παλαιοκομματικές πρακτικές που δεν τιμούν κανέναν. Γνωριζόμαστε ολοι και ξέρουμε τι έχει γινει. Και κυρίως οι δικαιούχοι…