Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

 

Ο αγώνας που έδωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) έφερε τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα. Οι πιέσεις που άσκησαν προς τον Υπουργό και την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις παράλληλες πιέσεις Σωματείων και Εργατικών Κέντρων (συμπεριλαμβανομένου και της Κέρκυρας) οδήγησε στην ικανοποίηση του βασικού αιτήματός μας για παράταση δύο μηνών του επιδόματος ανεργίας που έληγε τέλος Ιανουαρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει κι η Π.Ο.Ε.Ε.Τ. στην ανακοίνωσή της, κατόπιν της συνάντησης με την Γ.Γ. του Υπουργείο Εργασίας, κα. Στρατινάκη, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καταθέσει τις επόμενες μέρες τροπολογία που θα καθορίζει τα εξής:

 

– Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του ΄21 για δύο(2) μήνες ανεξάρτητα αν πήραν μια παράταση μέσα στο 2020, αντίστοιχα παρατείνονται κι αυτών που θα λήξει τον Φεβρουάριο του ’21

– Για τους εργαζόμενους με μη υποχρεωτική επαναπρόσληψη (εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό) που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο, παρατείνεται για δύο(2) μήνες ακόμη δηλ Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

– Όσοι συνάδελφοι είτε από τον επισιτισμό είτε από τον Τουρισμό δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα, θα πάρουν και αυτοί δύο(2) μήνες επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

– Με εγκύκλιο που θα βγει από το Υπουργείο Εργασίας αποσαφηνίζεται πως δεν θίγεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όσων ήταν σε ανατολή σύμβασης.

Επιπλέον, το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη εμφάνιση των ενσήμων από μονομερής αναστολές συμβάσεων, θα λυθεί τις επόμενες ημέρες και θα εμφανιστούν τα ένσημα κανονικά.

 

Συνάδελφοι, ο αγώνας δεν θα σταματήσει μέχρι να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι.