Η απόφαση του ΕΣΡ για τη μη αδειοδότηση θεματικού καναλιού στο Mega, το οποίο καλεί να πάψει να εκπέμπει έχει δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση στους 420 εργαζομένους του.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον 6ο όροφο των γραφείων του καναλιού στην Μεσογείων για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις του στην προσπάθεια τους να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Παρούσα στην συγκέντρωση η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο Γιώργος Σκεπεντζάκης από την ΕΤΙΤΑ.

Αποφασίστηκε νέα συνέλευση για την Τετάρτη. Εν τω μεταξύ εργαζόμενοι θα προσφύγουν νομικά στο ΣΤΕ κατά της απόφασης του ΕΣΡ, και με τους Ενώσεις αλλά και μεμονωμένα. Ολα αύτα σε αναμονή της κίνησης των μετόχων και του ΔΣ της Τηλέτυπος, που δεν έχουν ακόμα επισήμως τοποθετηθεί για το πως θα κινηθούν.

Το ψήφισμα των εργαζομένων του Mega:

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την «ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega. Μέτοχοι «αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ.

 

Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να «παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το «λουκέτο» του καναλιού.

 

Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

 

Καλούμε τους μετόχους, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να μας αποδοθούν τα οφειλόμενα μας. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε.

 

Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους».

 

ΠΗΓΗ kerdos.gr