Σημειώνεται πως ήδη στην Ελλάδα έχει διαταχθεί ποινική έρευνα για την Εύα Καϊλή και τις εταιρείες της. Πρόκειται για εταιρείες της ευρωβουλευτού στον κλάδο της real estate, με ακίνητα σε Ψυχικό και Πάρο, αλλά και ΜΚΟ.

Παράλληλα, ερευνώνται δύο ΜΚΟ με επικεφαλής την αδερφή της Μανταλένα Καϊλή και τις επιδοτήσεις που έλαβε.

Απολογείται η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι

Σημειώνεται πως σήμερα Δευτέρα αναμένεται η ακρόαση της συζύγου του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, ώστε να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στο Βέλγιο ή όχι.

Την Τρίτη θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία για την κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, Σίλβια Παντσέρι.

Τι θα ισχυριστεί η Εύα Καϊλή

Την Πέμπτη – εκτός απροόπτου – θα απολογηθεί η Εύα Καϊλή, η οποία θα διαχωρίσει τη θέση της από τους άλλους κατηγορούμενους αλλά και από τον σύζυγό της.

Η ίδια θα αναφέρει πως ήξερε ότι υπήρχε συνεργασία του συντρόφου της με το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και τη ΜΚΟ «Fight Impunity», ωστόσο στην αρχή δεν είχε υποπτευθεί κάτι, δεδομένου ότι ο Παντσέρι ήταν πρώην ευρωβουλευτής και δεν είχε κακή φήμη.

Μάλιστα, θα υποστηρίξει ότι ο Παντσέρι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ίδια είχε βουλευτική ασυλία και γι’ αυτό έδωσε τη βαλίτσα στον σύντροφό της. Πηγές αναφέρουν πως ήθελε να κάνει το σπίτι της Εύας Καϊλή «μυστικό κέντρο», καθώς κανείς δεν μπορούσε να κάνει έφοδο εκεί και να εντοπίσει τα χρήματα.

ΠΗΓΗ: newsit.gr