Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης  στο Μαράσλειο, μεταξύ Δήμου Κέρκυρας, ΔΕΥΑΚ και ΟΑΕΔ, παραβρέθηκε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. Στη σύσκεψη, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αλέκος Φαϊτάς, αποφάσισαν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των τριών φορέων για το αποχετευτικό του οικισμού των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη.  Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε λεπτομερώς το ζήτημα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΟΑΕΔ, Δήμου και ΔΕΥΑΚ. Αποφασίστηκε ότι ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει, πέραν της χρηματοδότησης, και την κατασκευή του αγωγού λυμάτων που θα συνδέει τις Εργατικές Κατοικίες με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού στην περιοχή Σκάφωνα. Για την ενδιάμεση λύση, επισημάνθηκε ότι εργασίες για την κατασκευή δεξαμενών εντός του οικισμού θα ολοκληρωθούν εντός του 2019, οπότε οι δικαιούχοι θα μπορούν να εγκατασταθούν στις οικίες τους, ενώ τη μεταφορά των λυμάτων των δεξαμενών θα αναλάβει η ΔΕΥΑΚ χωρίς κόστος για τους δικαιούχους.

Κατά την επίσκεψη της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, του δημάρχου Κέρκυρας και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών, έγινε διάλογος με δικαιούχους που έχουν εγκατασταθεί σε κατοικίες χωρίς να υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Η κ. Καραμεσίνη, ο κ. Νικολούζος και η κ. Βάκη εξήγησαν στους παρευρισκόμενους ότι, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες, βάσει όσων συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, θα πρέπει για λόγους ασφάλειας να μην υπάρχουν κάτοικοι εντός οικισμού. Έγινε έκκληση να διευκολυνθεί το έργο του εργολάβου και να μην υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις, προς όφελος όλων των δικαιούχων.

Σχετικά με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΟΑΕΔ, Δήμου Κέρκυρας και ΔΕΥΑΚ, η Φωτεινή Βάκη δήλωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του έργου των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη και πως με το χρονοδιάγραμμα που ετέθη, μπορεί να δοθεί οριστική λύση και οι δικαιούχοι να εγκατασταθούν στις οικίες τους το επόμενο έτος.