Συνελήφθη ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»

Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης την Πέμπτη 18 Απριλίου

Κατηγορείται για συμμετοχή κύκλωμα εκβιασμών από το 2014

Στον εισαγγελέα ο Λυκουρέζος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών

Τι δηλώνει ο συνήγορος του

Οι διάλογοι «φωτιά» για τους εκβιασμούς

 

Συνελήφθη πριν λίγη ώρα, το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Η σύλληψη ήρθε έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο δικηγόρος, όπως είχε γνωστόν, έλειπε εκτός Αθηνών όταν είχε εκδοθεί το εν λόγω ένταλμα σύλληψης του. Ωστόσο είχε εκφράσει την πρόθεση να παρουσιάστεί στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, και όταν συνέβη αυτό συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας.  

Ο ανακριτής αποδίδει στους δύο δικηγόρους (Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο) τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας του κ. Νικόπολου που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014 – υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό υπό την σκιά αποκαλύψεων που κατέστησαν ήδη κατηγορούμενο και προσωρινά κρατούμενο τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ως μέλος του κυκλώματος.

Οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα ο κ. Νικόπουλος, είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο – τότε – εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.

Ενώπιον ανακριτή θα βρεθεί ο Λυκουρέζος – Οι καταθέσεις «φωτιά» για τους εκβιασμούς

Στον ειδικό εισαγγελέα εφέτη αναμένεται να οδηγηθεί  το πρωί της Παρασκεύης 19 Απριλίου ο γνωστός δικηγόρος Αλεξανδρος Λυκουρέζος μετά τη σύλληψη του το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τον Θ. Παναγόπουλο.

Οι δύο δικηγόροι είχαν εκπροσωπήσει τον προφυλακισµένου Γ. Αντωνόπουλο, η κατάθεση του οποίου έπαιξε τελικά καθοριστικό λόγο στο στη σύλληψη τους για τις κατηγορίες της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση της μαφίας των φυλακών αλλά και στον εκβιασμό του Αριστείδη Φλώρου. Οι δύο κατηγορούμενοι, που αρνούνται την εμπλοκή τους, αναµένεται να ζητήσουν προθεσµία προκειµένου να προετοιµάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισµούς.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν σε εστιατόριο της οδού Πανεπιστηµίου, όταν οι άνδρες της Αντιτροµοκρατικής Υπηρεσίας έλαβαν στα χέρια τους το ένταλµα σύλληψης σε βάρος του. Όταν τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν διακριτικά.

Ο  Θρασύβουλος Κονταξής, δικηγόρος του Λυκουρέζου δήλωσε πως «το ένταλµα στερείται αιτιολογίας. Δεν αντιλαµβάνοµαι τον λόγο της σύλληψης. Ελπίζω να µη συνδέεται µε άλλου είδους σκοπιµότητες». Αντίστοιχα, σε δήλωσή του ο Θ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι έµεινε «άναυδος» από τις εξελίξεις, ενώ θα επέστρεφε χθες το βράδυ από τα Ιωάννινα για να εµφανιστεί στο Γραφείο του ανακριτή.

Διάλογοι – φωτιά για τη μαφία των φυλακών

O κοριός έχει καταγράψει τους κακοποιούς να μιλούν μεταξύ τους και να αναφέρονται και στο μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου: «Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά: «Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;».

Η κατάθεση Αναγνωστόπουλου που καίει τον Λυκουρέζο

Για χρηµατικό αίτηµα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έκανε λόγο στην κατάθεσή του στην ίδια δίκη και ο δικηγόρος του Αρη Φλώρου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος. «Στις 30 Αυγούστου 2017 µε ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Ο Ζαφειρόπουλος µε πήρε την επόµενη ηµέρα και µου είπε ότι κάναµε µια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήµατα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει µιλάµε για πολλά! Του λέω 1 εκατ.; Και µου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος, παρουσία του Θ. Παναγόπουλου, ο οποίος δεν µίλησε» περιέγραψε ο µάρτυρας.

Η κατάθεση Σοφού επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς για τον εκβιασμό 

Για την υπόθεση κατέθεσε πριν από λίγες ηµέρες στην επίµαχη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θέµης Σοφός. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε τηλεφώνηµα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατά το οποίο φέρεται να του είπε ότι «το γραφείο Λυκουρέζου ζητά χρήµατα». Χαρακτηριστικά είπε στο δικαστήριο: «Στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος µου τηλεφώνησε και µου είπε ότι “χθες έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήµατα. Του λέω περίµενε να πάρω Αντωνόπουλο και σε παίρνει εκείνος ή εγώ”». Oµως, σύµφωνα µε τον Θέµη Σοφό, όταν ο ίδιος επικοινώνησε µε τον Γ. Αντωνόπουλο και τον ενηµέρωσε για τη χρηµατική απαίτηση, ο προφυλακισµένος δικηγόρος φέρεται να του απάντησε: «Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά».

 

πηγή:  Altsantiri.gr