Ο Δήμαρχος Κέρκυρας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προβλέπονται άμεσα μέτρα που μας δίνουν χώρο, μία ανάσα για την τοποθέτηση δεματοποιημένου υπολείμματος στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε κρίση που σχετίζεται με την διαχείριση των απορριμμάτων για την τουριστική σαιζόν. Τι συζητήθηκε.

  1. Σαφέστατα προβλέπεται ότι τουλάχιστον μέρος αυτής της διαχείρισης θα εμπλέξει και τον ΧΥΤΥ της Λευκίμμης ο οποίος πρέπει να επισκευαστεί και να λειτουργήσει έστω για κάποιο διάστημα.
  2. Επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση της μονάδας επεξεργασίας.
  3. Χρηματοδότηση για νέο ΧΥΤΥ ο οποίος θα προέλθει μετά την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία είναι σε φάση της ανάθεσης σήμερα ( θα λύση το πρόβλημα για τα επόμενα 20-25 χρόνια)
  4. Το θέμα προόδου των έργων των αναθέσεων και των προμηθειών όσων αναφορά τα ενταγμένα έργα της ανακύκλωσης.

Θεωρεί ότι συμφώνησαν σε αυτά τα μέτρα, αναλαμβάνει ο καθένας τις δεσμεύσεις του για να προχωρήσουν άμεσα στις υποδομές που χρειάζονται για να μην έχουμε την οποιαδήποτε κρίση.

Η χρησιμοποίηση του οικοπέδου των αδελφάτων δίνει την πρώτη ανάσα και οι σχετικές αδειοδότησης του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων που είναι υπό αγορά.

Περιμένουν άμεσα την έγκριση του ελεκτικού συνεδρίου για να πραγματοποιηθεί η υλοποίηση της αποκατάστασης του Τεμπλονίου που θα λήξη αυτό το πρόβλημα της κακής λειτουργίας των ΧΥΤΑ όλων αυτών των χρόνων.