Με ανακοίνωσή της η Φιλαρμονική Ένωση ο «Καποδίστριας» αναφέρει:
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας ανακοινώνoυμε την επιλογή του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής μας Μιχάλη Μιχαλόπουλου ως μέλους της Διεθνούς κριτικής επιτροπής του IV διεθνούς διαγωνισμού για για νέους εκτελεστές πνευστών και κρουστών οργάνων “WIND STARS 2023” και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Ο IV διεθνής διαγωνισμός για νέους εκτελεστές πνευστών και κρουστών οργάνων “WIND STARS 2023” διοργανώνεται από το Mārupe Music and Art School σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Μουσικών Σχολείων “CON ANIMA” και την εταιρεία “MMMS AB”. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Μαρτίου 2023, στο Mārupe Music and Art School, Λετονία (10 χλμ. από την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Λετονίας – Ρίγα). Οι στόχοι του Διαγωνισμού είναι:
1. Η προώθηση της επαγγελματικής ανάπτυξης των νέων εκτελεστών πνευστών και κρουστών οργάνων.
2. Να προωθήσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες και την προβολή του δήμου Mārupe στη Λετονία και στον κόσμο,
3. Την βελτίωση της ποιότητας της μουσικής σχολικής εκπαίδευσης, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του αποτελέσματος της εργασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών,
4. Την καθιέρωση μιας τακτικής ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ καθηγητών και μαθητών μουσικών σχολείων της Λετονίας και άλλων χωρών.