Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μαντζαρος» φέτος, σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρόνια, γιορτάζει τα 130 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της. Δυστυχώς οι συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία, δεν μας επέτρεψαν να εορτάσουμε αυτή την επέτειο, όπως της άξιζε.

Στα πλαίσια αυτά όμως, πραγματοποιήθηκε σειρά δράσεων, συνυφασμένων με το γεγονός της επετείου μας, όπως το ρεπορτάζ – αφιέρωμα  στην εκπομπή «Η Άλλη όψη» του τηλεοπτικού σταθμού «START» που επιμελήθηκε και παρουσίασε η δημοσιογραφος κ. Ηρω Λέλλα, το ειδικό αφιέρωμα στο οποίο έδωσαν συνεντεύξεις παλαιοι και νεότεροι καταξιωμένοι μουσικοί και στελέχη της ΦΕΜ, καθώς και παλαιά μέλη του ΔΣ της, ενώ προβλήθηκε τηλεοπτικά, επίσης από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «START», η τελευταία, πριν το “lockdown”, δοκιμή του μουσικού σώματος για την επετειακή μας συναυλία, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη και την συμμετοχή των καταξιωμένων, βαρύτονου κ. Παντελή Κοντού και του βαθύφωνου κ. Άγγελου Χονδρογιάννη, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Θελουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον αν. Αρχιμουσικό μας κ. Σπύρο Ρουβά, τον επίτιμο Αρχιμουσικό μας κ. Σπύρο Μαυρόπουλο, τους Υπαρχιμουσικούς μας, τους Διδασκάλους και όλους τους μουσικούς μας για την προσπάθεια, αλλά και το Κερκυραϊκό κοινό που πάντοτε μας στηρίζει και μας συμπαραστέκεται.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δε, αξίζουν στους παλαιούς μουσικούς και τα στελέχη μας που συμμετείχαν στο επετειακό αφιέρωμα.

Το έτος 2020 για εμας είναι έτος εορταστικό και επετειακό και ευχόμαστε, σε μια σύντομη λήξη της υγειονομικής περιπέτειας που ζούμε, ώστε να μας επιτρέψει μέχρι το τέλος του χρόνου να πραγματοποιήσουμε και άλλες παρόμοιες και σημαντικές δράσεις.