Η πολυαναμενόμενη υπογραφή της σύμβασης για την μεταφορά των απορριμμάτων των τριών Δήμων της Κέρκυρας στο εργοστάσιο της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. στην Κοζάνη υπεγράφη σήμερα το πρωί μεταξύ της Προέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ENACT Α.Ε. Μετά και την συγκεκριμένη υπογραφή η μεταφορά των καθημερινών μας απορριμμάτων ξεκινά άμεσα όπως δήλωσαν και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα με την υπογραφή της σύμβασης ως την πλέον ευτυχή και συγκινητική στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία της στην θέση της Δημάρχου Κέρκυρας καθώς τόνισε ότι η μεγάλη μάχη που έδωσε έχει ουσιαστικά αίσιο τέλος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Αντιμετωπίσαμε πολλά προσχώματα, από  διάφορους κακοπροαίρετους και κακοθελητές. Αυτή η μάχη, αυτός ο αγώνας και κόπος, φτάνει σε αίσιο τέλος και αυτό είναι αίσιο τέλος για την ίδια την Κέρκυρα, για τους κατοίκους, για την υγεία μας, για την οικονομία, τον τουρισμό και την ευημερία του νησιού μας. Αυτό σημαίνει ότι μόλις υπογράψαμε τη βασική προϋπόθεση για να μην ξαναδούμε σκουπίδια στην Κέρκυρα, να μην ξαναδούμε αυτήν την απειλή κατά της δημόσιας υγείας, να μην ξανάδυσφημιστεί η Κέρκυρα ως τουριστικός προορισμός, όχι μόνο πανελλαδικά άλλα πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως.”

Η Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ευχαρίστησε ονομαστικά την πλειοψηφία του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα για την πολύτιμη όπως χαρακτήρισε συνεισφορά τους και πιο συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο κ. Χρύσανθο Σαρλή, τον Δήμαρχο Παξών κ. Βλαχόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παξών Μ. Βλαχόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο, την Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Παναγιώτα Τζάννε. Επίσης ευχαρίστησε για την στήριξή τους τον κ. Γιάννη Τρεπεκλή καθώς και τους Δημάρχου Βορρά και Νότου κ.κ. Γ. Μαχειμάρη και Κ. Λέση αντίστοιχα για την όποια θετική συνεισφορά τους.

Επιπρόσθετα, η κ. Υδραίου δήλωσε τα εξής: Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του ΦΟΔΣΑ καθώς και όλους όσοι κόπιασαν και στάθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή την  πολύ δύσκολη διαδρομή. Απαιτούνταν, εκτός από την κατανόηση και στήριξη από πλευράς Υπουργείων αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, της αναγκαιότητας της λύσης της μεταφοράς ως μονόδρομου και μια σειρά από εγκρίσεις και δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, επίπονες και χρονοβόρες. Τις φέραμε εις πέρας όλες, και τις αδειοδοτήσεις, και τους διαγωνισμούς και τις προσκλήσεις και πάρα πολλές αποφάσεις του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ και της Ελεγκτικής Επιτροπής. Όλη αυτή η διαδρομή έγινε με άρτιο, νόμιμο τρόπο, με διαφάνεια και αξιοπιστία και γι’ αυτό οι κόποι μας απέφεραν καρπούς και όλο αυτό το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία. Αυτή η διαδικασία οφείλω να επισημάνω ότι γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διότι μιλάμε όχι μόνο για οδική μεταφορά αλλά και για θαλάσσια που σχετίζεται με επιπλέον κόστος, περισσότερες εγκρίσεις και διοικητικές πράξεις.”

Από την πλευρά τους οι παρόντες εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας κ.κ. Λευτέρης Βραζιτούλης και Πωλίντα Ντάσκαρη, δήλωσαν ότι η μεταφορά των απορριμμάτων θα ξεκινήσει άμεσα, από αύριο το πρωί πιο συγκεκριμένα, και τόνισαν προς κάθε κατεύθυνση ότι για την διαδικασία μεταφοράς θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες εθνικές και ευρωπαϊκές νομοθετικές και υγιειονομικές διατάξεις.