Δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στη διεύθυνση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ (ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων) η απόφαση 45/2021 του ΔΣ του Φορέα που πάρθηκε στις 10/5/2021 με τίτλο «ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» και ΑΔΑ:6ΖΙ146ΜΜΜ7-Λ93 .

 

 

 

 

 

Περίληψη της απόφασης «Προσφυγή στην Δικαιοσύνη»

 

«Η κ. Πρόεδρος θέτει το 5ο ημερησίας διάταξης και αναφέρει ότι απαιτείται λήψη απόφασης για προσφυγή στη Δικαιοσύνη για αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών κατά του Δημοτικού Συμβούλου Γεράσιμου Φόρτε αναφορικά με την αποστολή και το περιεχόμενο ηλεκτρονικού μηνύματος στα μέλη της Επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ & ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΧΥΤΥ ‐ Ο.Ε.Δ.Α. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ». Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και κατόπιν η κα πρόεδρος προτείνει πριν την προσφυγή στην δικαιοσύνη να συνταχθεί ένα κείμενο διαμαρτυρίας για την ως άνω συμπεριφορά και υπέδειξε ως συντάκτες τους κ.κ Λέσση και Ιωάννου. Ο κ. Μιχαλάτος, διαφωνεί» .

 

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου σχολίασε αυτή την απόφαση:

Ειλικρινά ευχαριστώ την κ. Κράτσα και τους συναδέλφους (ιδιαίτερα τους δύο Δημάρχους) για την τιμή που μου έκαναν.

 

Αυτό μόνο ειρωνεία δεν αποτελεί, αφού τέτοιου είδους αποφάσεις αποτελούν τίτλους τιμής για πολίτες που έχουν τιμηθεί κατ’ επανάληψη από τους συμπολίτες τους και δεν έχουν δοτή παρουσία στα κοινά, αφήνοντας ευκρινές το ίχνος τους.

 

Όταν σε καταγγέλλουν και σε απειλούν με παραπομπή στη δικαιοσύνη γιατί έπραξες το αυτονόητο, να ζητάς δηλαδή την εφαρμογή της νομιμότητας και των αποφάσεων των δικαιοδοτικών οργάνων της πολιτείας, κάτι που δεν έπραξαν οι ίδιοι ως όφειλαν, είσαι σε σωστό δρόμο.

 

Πολύ περισσότερο ισχύουν τα παραπάνω όταν αυτοί οι θεσμικοί παράγοντες (όπως η κ. Περιφερειάρχη και οι συν αυτή) που σε καταγγέλλουν και σε απειλούν με παραπομπή στη δικαιοσύνη, ευτελίζουν και διασύρουν την δικαιοσύνη με την δημόσια άρνηση τους να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων στο χώρο της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα αυτών της επιτροπής του άρθρου 152 με αριθμό 3/22-4-2021, 4/22-4-2021 και 1/ 3- 6-2021.

 

Ειδικά η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, έστω και υπό μορφή απειλής, δείχνει ότι «δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε» πισωγυρίζοντας (την πολιτική ζωή) σε αλήστου μνήμης εποχές.

 

Η ευθύνη τέτοιων τραυματικών για την Δημοκρατία και τους θεσμούς αποφάσεων δεν είναι συλλογική όπως εμφανίζεται, αλλά υποκινούμενα ατομική.

Οι δε αυτοδιοικητικοί που υιοθετούν άκριτα τέτοιες προτάσεις καλά θα κάνουν να δουν αν η απόφασή τους συμβαδίζει με την κοινωνικής τους ευθύνη ή με άλλου είδους σκοπιμότητες.

 

Είναι θετικό πάντως ότι έστω και αδιευκρίνιστα, κατεγράφη η διαφωνία του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου στην πρόταση της κ. Κράτσα. Εν τέλει, με τέτοιου είδους φαινόμενα σίγουρα η ρήση του Θουκυδίδη «οι καιροί ου μενετοί», αποκτά επικαιρότητα», καταλήγει ο κ. Φόρτες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο kefalloniapress.

 

Πηγή: kefalloniapress.gr